Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gazzeli babanın şükür secdesi: Türkiye’de hayata tutunan oğluyla buluştu

Gazze’de İsrail saldırılarında evi yıkılan ve oğlunun şehit olduğunu sanan Gazzeli Muhammed Nemnem, oğlu Amir el Nemnem’le birlikte Türkiye’ye getirildi. Uçaktan iner inmez şükür secdesi yapan baba, oğlunun Ankara Şehir Hastanesinde tedavi gördüğünü ve durumunun iyiye gittiğini söyledi. Nemnem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türk halkına teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 12:04
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 12:04

Gazzeli babanın şükür secdesi: Türkiye’de hayata tutunan oğluyla buluştu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze’de yaşanan dramı gözler önüne seren bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda, hayatını kaybettiğini sandığı oğluyla tedavi için Türkiye’ye getirilen ve uçaktan iner inmez şükür secdesi yapan Gazzeli Muhammed Nemnem’in yaşadıklarını anlatıyor.

Koca, paylaşımında, “Gazzeli baba, hayatını kaybettiği sanılan evladıyla birlikte Türkiye’de. Gazze’de imkansız hale gelen sağlık hizmetlerini, Ankara Şehir Hastanesinde kavuştukları şartları ve oğlunun durumunu anlatıyor, Sayın Cumhurbaşkanımıza ve milletimize minnettarlığını, ülkemize gelmiş olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ediyor. Oğluna ve kendisine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” dedi.

“EŞİM, ÇOCUKLARIM, GAZZE İÇİN DUA ETTİM”

Videoda, Gazzeli baba Nemnem, Gazze’de yaşadığı dramı ve Türkiye’ye gelişini anlattı. Nemnem, şunları söyledi:

“İsrail bomba attığında evimiz yıkıldı. Ölülerimizi ve yaralılarımızı çıkardık. Oğlum şehitlerin arasındaydı. Doktor bana ‘senin oğlun şehit olmuş’ dedi. Son dakika boğazına baktığımda oğlumun nefes aldığını gördüm. Doktor çağırdım. Benim oğlum nefes alıyor, ambulansa alıp hastaneye götürün dedim. Ama araç, ambulans, hiçbir şey yoktu. Sonra bir araç buldular, Al Awda Hastanesine sonra hemen Al-Andanusi Hastanesine sevk ettiler. Orada bize Türkiye’ye gideceğimizi söylediler. El Ariş’ten itibaren bize çok yardımcı oldular. Türkiye’ye iner inmez hemen şükür secdesi yaptım. O secdede eşim, çocuklarım, tüm ailem ve Gazze için dua ettim.”

gazze

“OĞLUMA ÇOK İYİ TEDAVİ UYGULUYORLAR”

Nemnem, Ankara Bilkent Şehir Hastanesine geldikten sonra doktorların, hemşirelerin ve personelin kendilerine çok iyi davrandığını ve oğluna çok iyi tedavi uyguladıklarını belirtti. Nemnem, şöyle devam etti:

“Ankara Bilkent Şehir Hastanesine girdikten sonra doktorlar, hemşireler, herkes bizi çok iyi karşıladı, çocuğumla çok ilgilendiler. Üç-dört gündür evladıma çok iyi tedavi uyguluyorlar. İnşallah çocuğum, yaralanmadan önceki gibi iyi olacak. Oğlumun kafatasında kırık ve kanama vardı. Gazze’de ameliyat edemediler. Burada ameliyat ettiler. Şu an durumu iyiye gidiyor. Allah razı olsun.”

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A VE TÜRK HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Nemnem, Türkiye’nin kendilerine verdiği desteğe ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar olduğunu dile getirdi. Nemnem, şunları söyledi:

“Türkiye bizim ikinci ülkemiz. Yanımızda oldukları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum. Türk halkına teşekkür ediyorum. Dilerim desteklerini devam ettirirler ve yanımızda olurlar. Hastalarımızla ilgileniyorlar. İnşallah iyileştikten sonra savaştan sonra ülkemize geri döneceğiz. Sayın Cumhurbaşkanına, Sağlık Bakanına ve tüm Türk halkına teşekkür ederim.”