Gazze Hükümeti: İsrail Saldırıları Gazze'de Günlük 77 Çocuğu Yetim Bıraktı
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in 2 yıldır süren saldırılarının bölgede derin toplumsal etkiler yarattığını bildirdi.
Medya Ofisi açıklaması ve günlük sonuçlar
Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarında günlük 77 çocuk yetim kalmasına sebep oldu ifadesine yer verildi.
Açıklamada ayrıca, 8 Ekim 2023'den beri saldırılar nedeniyle günde ortalama 29 Filistinli kadının dul kaldığı ve bombardımanın günlük 16 hamile kadının düşük yapmasına yol açtığı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı verileri
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail'in 2 yıldan bu yana sürdürdüğü soykırımda ölenlerin sayısı 67 bin 173'e, yaralı sayısı ise 169 bin 780'e ulaştı.
Verilerde ayrıca, İsrail saldırılarında ölenlerden 20 bin 179'u çocuk, 10 bin 427'si kadın ve 4 bin 813'ünün yaşlı olduğu kaydedildi.
Bu rakamlar, Gazze'de insani ve sosyal etkilerin büyüklüğünü gösteriyor; yetim kalan çocuklar ve dul kalan kadınlar için uzun vadeli destek ve müdahalelerin önemine işaret ediyor.