Gazze Hükümeti: İsrail, Aksa Şehitleri Hastanesini 13. kez hedef aldı
Medya Ofisi saldırının hastane altyapısını hedef aldığı iddiasını yineledi
Gazze'deki Filistin hükümetinin Medya Ofisi, işgalci İsrail güçlerinin bugün Aksa Şehitleri Hastanesine yönelik bombardımanının 7 Ekim 2023'ten beri 13. saldırı olduğunu duyurdu.
Açıklamada, saldırının sağlık altyapısını sistematik hedef alma niyeti taşıdığı vurgulandı. Medya Ofisi, savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen saldırıda hastane içinde bir mülteci çadırının, özellikle poliklinik bölümünün üstünün hedef alındığını bildirdi.
Saldırının sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamada, iki kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı, hastanede ciddi maddi hasar oluştuğu ve onlarca hastanın hayatının doğrudan tehlikeye girdiği belirtildi.
Gazze Hükümeti açıklamasında, saldırılardan İsrail ve onu destekleyen ülkelerin sorumlu tutulduğu ifade edilirken, Birleşmiş Milletler ve uluslararası kuruluşlara hastanelere acil koruma sağlanması ve müdahale edilmesi çağrısı yapıldı.
Hükümetin bildirisi, bölgedeki sağlık hizmetlerine yönelik zarar ve sivillerin güvenliği konusundaki endişeleri yeniden gündeme taşıdı.