Gazze Şeridi'nde Umut Dolu Bir Girişim
Muhammed Kurayk, İsrail'in 10 aydır devam eden saldırıları altında Gazze Şeridi'nde bir umut kapısı açarak, öğrenciler ve uzaktan çalışanlara hizmet veren bir kafe açtı.
Refah kentinden Han Yunus'un batısındaki El-Mevasi bölgesine sığınan Kurayk, kafenin hikayesini AA muhabirine anlattı. Elektrik ve internet sıkıntısının yaşandığı bu dönemde, kafenin açılmasını gerekli gördüğünü belirten Kurayk, birçok dükkân ve çalışma alanının saldırılar nedeniyle yerle bir olduğunu ifade etti.
Öğrenciler ve Uzaktan Çalışanlar İçin Bir Mekân
Kurayk, sahilde açtığı kafe ile eğitimlerine devam etmek isteyen öğrencilere ve uzaktan çalışmak isteyen profesyonellere destek sunma hedefindeydi. Kafesinde yaklaşık 40 kişiye hizmet verebildiğini söyleyen Kurayk, burada çalışanların ihtiyaç duydukları elektrik ve interneti sağlayarak bir çalışma alanı oluşturdu.
Güvenlik Korkusu
Filistinli genç kız Ela el-Kebariti, tasarım çalışmaları için kafeye geldiğini, ancak İsrail'in sahili bombalamasından endişe duyduğunu ifade etti. Kafede, saldırılara rağmen projelerine devam etmek için çalıştığını belirtti.
Muhammed el-Amudi ise grafiker olarak kafe sayesinde yeniden çalışma imkânı bulduğunu, çalışma ortamının sunmuş olduğu fırsatlardan yararlandığını dile getirdi.
Umudun Simgesi: El-Mevasi Kafesi
Kafeden faydalanan iç mimarlık öğrencisi Hibetullah el-Cezzar, internetin sağladığı destekle ders ve projelerine devam edebilmenin mutluluğunu yaşıyor. Filistinli öğrenciler, savaşın sona ermesini ve güvenli bir şekilde eski yaşamlarına dönmeyi umut ediyor.
Sonuç olarak, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda binlerce insan yaşamını yitirdi. Halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarının hedef alınması sebebiyle sivil altyapı da büyük zarar gördü. Ancak Muhammed Kurayk’ın açtığı kafe, bu zor dönemde bir dayanışma ve umut simgesi haline geldi.