Gazze Şeridi'ndeki saldırılarda, son 24 saatte 4 kişi hayatını kaybetti ve 9 kişi enkaz altından çıkarılarak hastanelere teslim edildi. Böylece, İsrail ordusunun yaklaşık 16 ay süren saldırıları sonrası ateşkesin 28. gününde, hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 48 bin 284'e yükseldi.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, son dönemde yaşanan can kayıpları ve yaralı sayısına dair son bilgileri paylaştı. Yapılan açıklamada, son 24 saatte hastanelere ulaşan 13 cansız bedenden 9'unun enkaz altından çıkarıldığı, 4'ünün ise yeni saldırılarda yaşamını yitirdiği belirtildi.
Toplam yaralı sayısının 111 bin 709'a çıktığı kaydedildi. Halen enkaz altında ve yol kenarlarında pek çok cenazenin bulunduğu, ancak ambulans ve sivil savunma ekiplerinin bu cenazelere ulaşmada zorluk çektiği ifade edildi.
Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, 2 Şubat'taki açıklamasında, 14 binden fazla Filistinlinin enkaz altında kaybolduğunu belirtmişti.