DSÖ'den Üzücü Açıklama
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'nin kuzeyinde yer alan Kemal Advan Hastanesi'ndeki sağlık personeliyle iletişim sağlanamadığını bildirdi. Bu durum, İsrail ordusunun hastaneyi hedef almasının ardından gerçekleşti.
İletişim Kesintisi ve Sağlık Durumu
Ghebreyesus, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, "Hastanede mevcut hasta sayısı ve barınan bireylerin durumu göz önüne alındığında, bu gelişme elbette son derece endişe verici" şeklinde ifade etti.
Ateşkes Çağrısı
DSÖ Genel Direktörü, "Ateşkes derhal ilan edilmeli ve hastaların, sağlık çalışanlarının yanı sıra insani yardım görevlilerinin korunmasına yönelik acil önlemler alınmalıdır" açıklamasında bulundu.
Hastaneye Yapılan Saldırı
Gece saatlerinde İsrail ordusu, Kemal Advan Hastanesi'ne yönelik bir baskın gerçekleştirdi. Hastanede yaşayan bazı çocukların, oksijen tankının hedef alınması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.
Açıklamalar ve Sayılar
Bölgedeki hastane yetkilileri, hastanede mevcut durumda 160 hasta ve yaralı ile 200 sağlık ve idari personelin bulunduğunu, ayrıca saldırılardan kaçan Filistinlilerin de barındırıldığını belirtti. Yetkili, hastanedeki sağlık personeliyle iletişim kurmanın imkansız olduğunu ve durumları hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamadığını aktardı.