DOLAR
42,71 -0,04%
EURO
50,24 -0,08%
ALTIN
5.871,89 0,6%
BITCOIN
3.720.233,05 -1,45%

Gazze'de Tıbbi Yetersizlikten Kaybedilen Bir Çocuk Daha

İsrail'in Gazze ablakasında yaralanan bir çocuk, tedavi edilemediği için hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 06.08.2025 23:02
Güncelleme Tarihi: 06.08.2025 23:02

Gazze'de Tıbbi Yetersizlikten Kaybedilen Bir Çocuk Daha

İsrail ordusuna ait Quadcopter tipi drondan açılan ateş sonucu başından yaralanan Gazzeli bir çocuk, gerekli tedavi imkânının olmaması ve Gazze dışına çıkamaması nedeniyle hayatını kaybetti. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Munir el-Burş, X hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail saldırısında yaralanan Meys Sema Abdulal isimli çocuğun yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Burş, çocuğun kafatasının delindiğini, sinirlerinin parçalandığını, görme yetisini kaybettiğini ve vücudunun yarısının felç olduğunu açıkladı. Filistinli çocuğun yardım çığlıklarına dünyanın sessiz kaldığını vurgulayan Burş, "Meys destek olmadan, tedavi edilmeden ve Gazze dışına çıkma imkanı olmadan tek başına dünyadan göçtü." şeklinde ifade etti.

Burş, Gazze'deki durumu dile getirerek, "Gazze'de yüzlerce çocuk aynı kaderle karşı karşıya. Gazze dışına çıkmayı bekliyorlar, yardım bekliyorlar; ta ki ölüm onları yakalayana kadar." dedi. İsrail'in tıbbi malzeme ve insani yardım girişini kısıtlayan ablukası ve sürekli saldırıları, Gazze Şeridi'ndeki hasta ve yaralıların ölüm riskini artırmaktadır.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılar sonucunda en az 61 bin 158 Filistinli hayatını kaybetmiş, 151 bin 442 kişi de yaralanmıştır.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı