Bist 100
10.551,02 2%
DOLAR
32,28 0,01%
EURO
35,02 -0,2%
ALTIN
2.463,56 0,39%

Gazze’de Kassam Tugayları’ndan İsrail’e sert darbe

İsrail ile Hamas arasındaki saldırılar şiddetlenerek devam ediyor. Hamas’ın silahlı kanadı, Gazze Şeridi’nin kuzeyi ve güneyinde İsrail askerlerine yönelik saldırılar düzenledi. İsrail ordusu, büyük kayıplar verdi.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 00:47
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 00:47

Gazze’de Kassam Tugayları’ndan İsrail’e sert darbe

İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nde İsrail işgaline karşı direnişini sürdürüyor. Hamas’ın silahlı kanadı, bugün Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya ve güneyindeki Han Yunus kentlerinde İsrail askerlerine yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Kassam Tugaylarından yapılan açıklamalara göre, Beyt Lahiya’da 5, Han Yunus’ta ise bir grup İsrail askeri hedef alındı. Saldırılarda İsrail askerleri arasında ölü ve yaralılar olduğu bildirildi. Ayrıca Han Yunus’un el-Mehatta bölgesinde İsrail ordusuna ait bir askeri araç, “Yasin-105” füzesiyle vuruldu.

Kassam Tugayları, saldırıların İsrail’in Filistin halkına ve kutsal değerlerine yönelik saldırılarına karşılık olduğunu belirtti.

GAZZE’DE İŞGAL VE DİRENİŞ

İsrail, 7 Ekim’de Gazze Şeridi’ne kapsamlı bir saldırı başlattı. İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ni yoğun bir şekilde bombaladı ve kara birlikleriyle işgal etti. İsrail’in saldırılarında binlerce Filistinli hayatını kaybetti, on binlercesi de yaralandı. Gazze Şeridi’nde yaşayan 1,9 milyon Filistinli, insani krizle karşı karşıya kaldı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ise İsrail’in saldırılarına karşı direnişini sürdürdü. Hamas’ın silahlı kanadı, İsrail askerlerine ve yerleşimlerine yönelik saldırılar düzenledi. Kassam Tugayları, İsrail ordusunun büyük kayıplar verdiğini açıkladı.

İsrail ile Hamas arasında 24 Kasım’da 4 günlüğüne insani ateşkes ilan edildi. Ateşkes süresince 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir değişimi yapıldı. Ancak ateşkesin bitmesinin ardından çatışmalar yeniden başladı.

gazze

BÖLGEDE GERGİNLİK ARTIYOR

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları, bölgede gerginliği artırdı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de Filistinliler, İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı direniyor. İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri de Filistinlilerin öfkesini körüklüyor.

İsrail ile Lübnan’daki Hizbullah örgütü arasında da sınırda çatışmalar yaşanıyor. Hizbullah, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınayarak, Filistin halkına destek verdiğini açıkladı. Hizbullah, İsrail askerlerine ve yerleşimlerine yönelik saldırılar düzenledi. İsrail ise Hizbullah’ın mevzilerini bombaladı.

Gazze Şeridi’nde yaşanan işgal ve direniş, bölgede yeni bir savaşın fitilini ateşledi. Filistin halkı, İsrail’in saldırılarına karşı direnmeye devam ediyor. İsrail ise uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayarak, Gazze Şeridi’ni kan gölüne çeviriyor.