Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gazze’de Kanlı İşgal: İsrail kuzeyi ele geçirdi, güneyi bombalıyor

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 78 gündür devam eden saldırılarında kuzey bölgesinin büyük bölümünü ele geçirdiğini duyurdu. Güneyde ise direnişçilerle çatışmalar sürüyor. Gazze’de ölü sayısı 20 bini geçerken, İsrail’in tahliye çağrısı yüz binlerce kişiyi yerinden etti. İsrail ayrıca Lübnan’da Hizbullah hedeflerine de saldırdığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 16:24
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 16:24

 Gazze’de Kanlı İşgal: İsrail kuzeyi ele geçirdi, güneyi bombalıyor

srail güçleri, Gazze Şeridi’nde 78 gündür devam eden saldırılarında kuzey bölgesinin çoğunluğunu kontrol altına aldı. Güneyde ise direnişçilerle şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Gazze’de ölü sayısı 20 bini geçti. İsrail, Lübnan’da Hizbullah hedeflerine de saldırı düzenledi.

İsrail devlet televizyonu, ordunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgenin çoğunun kontrolünü ele geçirdiğini duyurdu. Açıklamada "güney bölgesinde ilerlemekte büyük zorluklarla karşı karşıya olduğu" bilgisi de paylaşıldı.

İsrail güçleri, Gazze Şeridi’nin hem kuzeyinden hem de güneyinden bombardımanını aralıksız sürdürüyor. Son saldırıların hedefinde Gazze’nin orta kesimlerinde bulunan Nusayrat mülteci kampı ve Han Yunus şehri vardı. Saldırılarda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Gazze’nin kuzeyindeki Cebaliye beldesinde ise bir su arıtma tesisinin vurulduğu ve tamamen yıkıldığı bildirildi.

Filistin haber ajansı, Cebaliye’deki saldırılarda da onlarca kişinin öldüğünü duyurdu. Gazze’de yaşanan katliam, bölge halkını zorunlu göçe zorluyor.

gazze

BM: 150 BİNDEN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

İsrail ordusu, Gazze’nin merkezinde yaşayanlara bir kez daha tahliye çağrısı yaptı. Bölge halkı, Deir el-Balah şehrine doğru kaçmaya çalışıyor.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) direktörü ise, İsrail’in tahliye çağrısından 150 binden fazla kişinin etkilendiğini söyledi.

UNRWA, Gazze’deki insani durumun çok kötü olduğunu ve acil yardıma ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

İSRAİL, HİZBULLAH’A DA SALDIRDI

İsrail ordusu, Gazze’den bir tünel görüntüsü daha yayınladı. Hamas’a ait olduğu iddia edilen tünel, bir K9 köpeğine takılan kamerayla kaydedildi.

İsrail ordusu, Lübnan’da Hizbullah’a ait hedeflere de saldırı düzenlediğini açıkladı. Açıklamada, topçu birliklerinin gece ve sabah saatlerinde, Hizbullah’ın “operasyonel altyapı ve askeri üsleri” olarak nitelendirdiği yerleri bombaladığı belirtildi. İsrail, Hizbullah’ı Gazze’deki direnişçilere destek vermekle suçluyor.

gazze

İSRAİL, GAZZE’DEN ÇEKİLMEYE HAZIRLANIYOR MU?

Öte yandan İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’ne yönelik kara saldırılarını sonlandırmaya hazırlandığı iddia edildi.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, ordunun üçüncü aşamaya geçmeye hazırlandığı aktarıldı.

Haberde, İsrailli yetkililerin, “Üçüncü aşama, Gazze Şeridi’ndeki kara manevrasının sona erdirilmesi, kuvvetlerin azaltılması, yedek kuvvetlerin terhis edilmesi, hava saldırılarına başvurulması ve İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınırda tampon bölge oluşturulmasını içeriyor.” dediği belirtildi.

Ancak Gazze’deki direnişçiler, İsrail’in çekilmesinin bir ateşkes anlaşmasına bağlı olduğunu ve Gazze’ye uygulanan ablukanın kaldırılmasını istediklerini ifade ettiler.