Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gazze’de kanlı gece: İsrail’in saldırılarında 45 Filistinli şehit oldu

İsrail’in bu gece abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor. Saldırılarda en az 45 Filistinli şehit oldu, onlarca kişi yaralandı. İsrail savaş uçakları Gazze’nin farklı bölgelerindeki evleri, camileri ve mülteci kamplarını bombaladı.

Yayın Tarihi: 29.12.2023 09:41
Güncelleme Tarihi: 29.12.2023 09:41

Gazze’de kanlı gece: İsrail’in saldırılarında 45 Filistinli şehit oldu

İsrail’in bu gece abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana aralıksız sürüyor. İsrail Gazze şeridine dün gece yine bomba yağdırdı. saldırılarda en az 45 Filistinli şehit oldu, onlarca kişi yaralandı. Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail savaş uçakları Gazze’nin farklı bölgelerindeki evleri, camileri ve mülteci kamplarını bombaladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentinin doğusundaki El-Fehhari bölgesinde El-Amuri ailesine ait eve düzenlediği hava saldırısında 11 kişi şehit oldu, onlarca kişi yaralandı. Aile fertlerinin cesetleri enkaz altından çıkarıldı.

REFAH’TA İKİ AİLE YOK EDİLDİ

İsrail’in Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah şehrinde bir Filistinlinin evini hedef alması sonucu en az 20 kişi şehit oldu. Şehitler arasında kadın ve çocuklar da vardı.

Refah’taki Şabura Mülteci Kampı’nda da Diyab ailesinin evini bombalaması sonucu çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı. İsrail’in saldırıları sonucu Refah’ta iki aile yok edildi.

gazze

EL-MEGAZİ MÜLTECİ KAMPI’NDA CAMİ VE EVLER VURULDU

İsrail savaş uçakları ayrıca Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki El-Megazi Mülteci Kampı’na da bir dizi hava saldırısı düzenledi.

Kamptaki Ez-Zaferan Cami’nin yanı sıra en az iki evin hedef alındığı hava saldırılarında 14 kişi şehit oldu. Cami ve evler büyük hasar gördü.

GAZZE HALKI DİRENİŞE DESTEK VERİYOR

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları, Filistin direniş gruplarının karşılık vermesiyle devam ediyor. Direniş grupları, İsrail’in farklı şehirlerine roket ve füze saldırıları düzenliyor. Gazze halkı da direnişe destek veriyor. Gazze sokaklarında sloganlar atarak İsrail’in saldırılarını protesto eden Filistinliler, direniş gruplarına moral veriyor.