Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Gazze’de İsrail’e ağır darbe: Helikopter, uçak ve araçlar vuruldu

Filistin direniş güçleri, Gazze Şeridi’nde İsrail güçlerine karşı başlattıkları operasyonlarda bir helikopter, bir keşif uçağı ve çok sayıda askeri aracı imha etti. İsrail askerleri ise tünelde ve keskin nişancı ateşiyle öldürüldü.

Yayın Tarihi: 31.12.2023 22:56
Güncelleme Tarihi: 31.12.2023 22:56

Gazze’de İsrail’e ağır darbe: Helikopter, uçak ve araçlar vuruldu

Gazze’de yaşanan çatışmalarda Filistin direniş güçleri, İsrail güçlerine ağır kayıplar verdirdi. Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad’ın askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, Gazze Şeridi’nin kuzeyi ile güneyinde İsrail askerleri ile araçlarını hedef aldı.

GAZZE’DE İSRAİL HELİKOPTERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Kassam Tugayları, Gazze kentinin Ez-Zeytun Mahallesinde bir Apache helikopterini SAM-7 füzesiyle vurarak düşürdü. Helikopterin enkazı ve içindeki İsrail askerlerinin cesetleri, direniş güçleri tarafından ele geçirildi.

GAZZE’DE İSRAİL KEŞİF UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Beyt Lahiya’da da istihbarat görevinde olan İsrail’e ait Skylark-2 model keşif uçağı, Kudüs Seriyyeleri tarafından vurularak düşürüldü. Uçağın parçaları ve içindeki kameralar, direniş güçleri tarafından toplandı.

GAZZE’DE İSRAİL ASKERİ ARAÇLARI VURULDU

Gazze kentinin Et-Tuffah ve Ed-Derec bölgelerinde ise İsrail’e ait 5 askeri araç, Kassam Tugayları tarafından Yasin-105 füzeleriyle hedef alındı. Araçlardaki İsrail askerleri öldürüldü veya yaralandı. Filistin direniş güçleri, Tuffah’ın doğusundaki İsrail askerlerine onlara patlayıcı ve füzelerle saldırdı.

Güneydeki Han Yunus kentinin kuzeyi ile Huzaa beldesinin doğusunda da İsrail askerleri ile araçları, Kudüs Seriyyeleri tarafından havan toplarıyla vuruldu. Bu bölgelerde de İsrail güçleri kayıplar verdi.

gazze

GAZZE’DE İSRAİL ASKERLERİ TÜNELDE ÖLDÜRÜLDÜ

Kudüs Seriyyelerinden yapılan açıklamaya göre ise Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiye Mahallesi’nde bir tünelin girişinin havaya uçurulması sonucu tünelde bulunan İsrail askerlerinden ölen ve yaralananlar oldu. Direniş güçleri, tüneldeki İsrail askerlerine baskın düzenledi.

Tuffah Mahallesi’nde de bir İsrail askeri, Kassam Tugayları’nın keskin nişancıları tarafından vurularak öldürüldü.

İSRAİL’E KARŞI DİRENİŞ

Filistin direniş güçleri, İsrail güçlerine karşı direnişlerini sürdürüyor ve Gazze halkının haklarını savunuyor. Gazze halkı ise direniş güçlerine destek veriyor ve İsrail saldırılarına karşı direniyor.