İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın Açıklamaları
Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze'nin farklı noktalarında İsrail askerlerine yönelik düzenledikleri saldırıları duyurdu. Yapılan açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde ve güneyinde önemli hedeflerin seçildiği belirtildi.
Beyt Lahiya'da Füzeli Saldırı
Kassam Tugayları, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya kasabasında, İsrail askerlerini taşıyan bir askeri aracın Yasin 105 füzesiyle vurularak imha edildiğini açıkladı. Ölü ve yaralı askerler olduğuna dair bilgiler verildi.
Refah'ta Patlayıcı İnfazı
Ayrıca, Gazze'nin güneyindeki Refah şehrinin doğusundaki Er-Reyyan bölgesinde, İsrail piyade güçlerinin girdiği bir tünelin girişine yerleştirilen patlayıcıların infilak ettirildiği kaydedildi. Bu saldırıda da askerlerin ölü ve yaralıları bulunduğu belirtildi.
Hamas, bu saldırıların İsrail ordusuna karşı büyük bir direnişin parçası olduğunu ortaya koyarak, daha fazla operasyon yapmayı sürdüreceğini ifade etti.