DOLAR
36,1 0,01%
EURO
37,63 -0,26%
ALTIN
3.376,42 -0,31%
BITCOIN
3.528.392,51 -0,72%

Gazze'de Ateşkes Sonrası Filistinliler Yeniden Hayat Kuruyor

Gazze'nin Tel el-Heva bölgesine dönen Filistinliler, İsrail saldırılarının yol açtığı yıkım arasında yaşam mücadelesi veriyor.

Yayın Tarihi: 31.01.2025 15:30
Güncelleme Tarihi: 31.01.2025 15:30

Gazze'de Ateşkes Sonrası Filistinliler Yeniden Hayat Kuruyor

Gazze Şeridi'nde, Hamas ile İsrail arasında varılan mutabakat sonucunda ateşkesin yürürlüğe girmesiyle, Filistinliler yaşadıkları bölgelere dönmeye başladı. Ancak, geri dönen halk, Tel el-Heva bölgesinde ağır yıkımla karşılaşmakta.

İsrail saldırılarının yarattığı tahribat nedeniyle, daha önceki yaşam alanları tanınmaz hale gelen Filistinliler, enkazlar arasında yeni bir yaşam kurma çabası içindeler. Bu durumu, Filistinli Sahir Şemellah, Anadolu Ajansı muhabiri ile yaptığı röportajda şöyle ifade etti:

"Evimizin bulunduğu yerin artık tanınmayacak hale geldiğine tanıklık ettik. Burada kendi imkanlarımızla yeni barınaklar yapmaya çalışıyoruz ve yeniden bir yaşam kurmanın yollarını arıyoruz."

Şemellah, ciddi sıkıntılar yaşadıklarına dikkat çekerek, temiz içme suyu ve elektrik eksikliğinin yanı sıra, altyapının da tamamen tahrip olduğunu vurguladı.

Bölgedeki yaşam şartlarını değerlendiren Şemellah, ahşap ve naylonlardan kurdukları geçici barakalarda "sıfırdan her şeyi yapmak zorunda kaldıklarını" belirtti ve "Burada yaşamak için hiçbir şey yok" ifadelerini kullandı.

Yardım çağrısında bulunan Şemellah, bölgeye çadırlar, temiz su ve tuvalet gibi insani yardımların acilen getirilmesi gerektiğini vurguladı. Ailesiyle birlikte evlerin enkazından toparladıkları malzemelerle çadır yaptıklarını ekleyerek, yeni bir yaşam kurma umudunu sürdürdüklerini sözlerine ekledi.