Gazipaşa'da balıkçı teknelerine sıkı denetim: Evrak ve av araçları tek tek incelendi

Gazipaşa'da Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik ekipleri, balıkçı teknelerinde evrak ve av ekipmanlarını mevzuata uygunluk açısından denetledi; sürdürülebilir avcılık hedeflendi.

Yayın Tarihi: 24.05.2026 16:47
Güncelleme Tarihi: 24.05.2026 16:51

Gazipaşa'da balıkçı teknelerine sıkı denetim: Evrak ve av araçları tek tek incelendi

Gazipaşa'da balıkçı teknelerine sıkı denetim

Gazipaşa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü su ürünleri mühendisleri ile Alanya Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin iş birliğinde gerçekleştirilen denetimlerde, ilçedeki balıkçı tekneleri detaylı şekilde incelendi.

Denetimin kapsamı

Denetimler, Mavi Vatan kapsamında yürütülen çalışmalar doğrultusunda yapıldı. Ekipler teknelerin ruhsat, avlanma belgeleri ve tekne kayıtları ile kullanılan ağ, olta ve diğer av ekipmanlarının mevzuata uygunluğunu tek tek kontrol etti.

Amaç ve kapsamlı değerlendirme

Yetkililer, denetimlerin temel amacının yalnızca cezai işlem uygulamak olmadığını; aynı zamanda balıkçılarda farkındalık oluşturmak ve sürdürülebilir avcılığı teşvik etmek olduğunu vurguladı. Yapılan kontrollerin, su ürünleri stoklarının korunması ve deniz ekosisteminin zarar görmemesi açısından kritik olduğu belirtildi.

Uygulama ve sürdürülebilirlik

Belgelerin ve av araçlarının mevzuata uygunluğunu sağlamak, yasadışı avcılığın önlenmesine ve stok yönetimine doğrudan katkı sağlar. Bu tür denetimler, hem denizde hem de karada belirli periyotlarla devam edeceği şekilde planlandı ve yetkililer tüm balıkçıları yasal düzenlemelere hassasiyetle uymaya çağırdı.

Denetimlerin sürdürülebilir balıkçılık ve deniz biyolojik çeşitliliğinin korunması hedefleri doğrultusunda düzenli uygulanmasının, gelecek nesillere daha temiz ve verimli denizler bırakılması açısından önem taşıdığı kaydedildi.

GAZİPAŞA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLERİ İLE ALANYA SAHİL GÜVENLİK...

GAZİPAŞA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLERİ İLE ALANYA SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI EKİPLERİNİN İŞ BİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN DENETİMLERDE, İLÇEDEKİ BALIKÇI TEKNELERİ DETAYLI ŞEKİLDE İNCELENDİ.

GAZİPAŞA İLÇE TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLERİ İLE ALANYA SAHİL GÜVENLİK...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!