Gaziosmanpaşa We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından uygulanan Gaziosmanpaşa We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahiplerinin daireleri noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile belirlendi.
Tören ve Konuşmalar
İstanbul'da düzenlenen törende İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentsel dönüşüm projelerinin önemine vurgu yaptı. İmamoğlu, "İnsanlarımız için hayati bir mesele. Deprem sırasında yaşanan kayıplar hepimizi derinden etkiledi. Bu acıyı kimsenin tekrar yaşamasını istemiyoruz. Sağlam yapılar, can güvenliği sağlar; ancak bu sorunların üstesinden henüz gelemiyoruz," dedi.
Kentsel Dönüşüm Süreci
Son beş yılda 2.410 bağımsız konutun tamamlandığını belirten İmamoğlu, "İstanbul Yenileniyor" anlayışıyla kentsel dönüşüm sürecini ele aldıklarını söyledi. Hak sahiplerine en kısa sürede konutlarını sunmak için yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.
Kura Çekimi ve Proje Bilgileri
Törenin ardından yapılan kura ile hak sahiplerinin daireleri belirlendi. Gaziosmanpaşa We Haliç Kentsel Dönüşüm Projesi, toplam 715 bağımsız birimden oluşuyor; bunlar arasında 8 blokta 687 konut ve 28 ticari birim yer almakta.