Gaziantep'te yayaya çarpıp kaçan sürücü depoda saklanan araçla yakalandı
Gaziantep’te haziran ayında gerçekleşen kazada, refüjde hareketsiz halde bulunan yayaya çarpıp ölümüne neden olduktan sonra olay yerinden kaçan sürücünün, delilleri kararttığı ve aracı sakladığı belirlenerek yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandığı bildirildi.
Olayın ayrıntıları
Olay, Şehitkâmil ilçesi Gaziantep-Nurdağı kara yolu üzerinde gece saatlerinde meydana geldi. Vatandaşların 112'ye yaptığı ihbar üzerine yönlendirilen sağlık ve jandarma ekipleri, refüjdeki şahsın araç çarpması sonucu hayatını kaybettiğini tespit etti. Cenaze, işlemlerin ardından yakınlarına teslim edilerek defnedildi.
Soruşturma ve teknik inceleme
Jandarma Kriminal Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde bulunan far ve cam parçaları üzerinde kriminal inceleme yaparak kazaya karışan aracın marka ve modelini belirledi. Ardından JASAT ve Siber Suçlarla Mücadele personelinin koordinasyonunda, bölgedeki KYGS, PTS ve EDS kamera kayıtları incelendi. Yaklaşık 2 bin araç detaylı olarak analiz edilip şüpheli araçlar takip altına alındı.
Yakalanma ve yargılama
Yaklaşık 7 gün süren planlı istihbari faaliyetler, saha çalışmaları ve teknik incelemeler sonucunda şüpheli araç Sakçagözü Mahallesi'ndeki bir depoda bulundu. Araç sahibi olan Ö.T.'nin kazanın ardından delilleri karartmaya çalıştığı ve yurt dışına kaçma hazırlığında olduğu tespit edilerek yakalandı. Şüpheli gözaltına alındı, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi.
Bu soruşturmada kullanılan kriminal parça analizi ve geniş kapsamlı kamera kaydı incelemesi, çarpıp kaçma vakalarında delil toplama ve faillerin tespitinde etkin yöntemlerin örneğini oluşturdu. Olay, trafik güvenliği ve sürücü sorumluluğunun önemini bir kez daha gündeme getirdi.
OLAY (ARŞİV)