Gaziantep'te ruhsatsız işletmede 1.300 kilogram sağlıksız sakatat imha edildi
Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ortak denetiminde, Malazgirt Mahallesi'nde merdiven altı üretim yaptığı tespit edilen bir iş yerinde toplam 1.300 kilogram bağırsak, işkembe, sakatat ve iç yağa el konuldu. Ekipler, halk sağlığı açısından risk taşıyan ürünleri imha etmek üzere topladı ve işletmeyi kapattı.
Denetim bulguları
Kontroller sırasında iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği, üretim alanının son derece kirli olduğu ve genelinde yoğun şekilde fare bulunduğu belirlendi. Ayrıca, insan gıdası olarak tüketilmemesi gereken ürünlerin depolandığı tespit edildi. Yapılan değerlendirmede, ele geçirilen ürünlerin halk sağlığı açısından önemli bir tehdit oluşturduğu sonucuna varıldı.
Uygulanan yaptırımlar
Mevzuata aykırı faaliyet gösteren iş yeri, Şahinbey Belediyesi ekiplerince mühürlenerek kapatıldı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından iş yerine 264.309 TL idari para cezası uygulandı ve ele geçirilen ürünler imha edilmek üzere teslim alındı.
Belediye açıklaması ve değerlendirme
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu konuyla ilgili olarak, vatandaş sağlığının öncelikleri olduğunu vurguladı ve halk sağlığını tehdit eden merdiven altı üretime müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti. Başkan Tahmazoğlu'nun açıklamasında, zabıta ekipleri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile denetimlerin aralıksız sürdürüleceği ifade edildi.
Denetimlerin devamı ve vatandaşlara çağrı
Yetkililer, gıda güvenliğinin sağlanması ve sağlıklı ürünlere erişimin temini için denetimlerin artarak devam edeceğini bildirdi. Vatandaşlardan şüpheli durumları ilgili birimlere bildirmeleri istendi. Bu tür merdiven altı üretimlerin tespiti, gıda güvenliği denetimlerinin önemini ve düzenli denetimlerin gerekliliğini ortaya koyuyor.
GAZİANTEP'TE ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ, RUHSATSIZ İŞLETMEDE ELE GEÇİRDİĞİ BİN 300 KİLO SAĞLIKSIZ SAKATATI İMHA EDEREK, İŞLETMEYİ KAPATTI.