Gaziantep’te otoyolda dron destekli denetimlerde 106 bin 598 araç kontrol edildi
Denetim detayları
Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarması Timleri tarafından TAG Otoyolu'nda haziran ayı boyunca dron destekli radar denetimleri gerçekleştirildi.
Denetimler kapsamında toplam 106 bin 598 araç ve 24 bin 748 şahıs sorgulandı. Yapılan kontrollerde trafik güvenliğini tehlikeye düşüren çeşitli ihlaller tespit edildi.
İhlaller arasında hız sınırlarını aşma, sol şeridi sürekli işgal etme, otoyolda yasak noktalardan dönüş yapma, seyir halinde cep telefonu kullanma ve emniyet kemeri takmama gibi uygulamalar yer aldı.
Bu ihlaller nedeniyle toplam 1.864 araca idari para cezası uygulandı. Dron destekli radar denetimleri, otoyol güvenliğinin sağlanması ve kural ihlallerinin tespit edilmesinde etkin bir araç olarak kullanıldı.
GAZİANTEP İL JANDARMA KOMUTANLIĞI EKİPLERİNCE TAG OTOYOLU’NDA HAZİRAN AYI BOYUNCA GERÇEKLEŞTİRİLEN DRON DESTEKLİ TRAFİK DENETİMLERİNDE 106 BİN 598 ARAÇ KONTROL EDİLİRKEN, ÇEŞİTLİ KURAL İHLALLERİ NEDENİYLE BİN 864 ARACA CEZAİ İŞLEM UYGULANDI.