Gaziantep'te Molhan Tekstil fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı
Olay ve müdahale
Gaziantep'in 5.Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Molhan Tekstil fabrikasında sabah saat 09.04 civarında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler için 112 acil çağrı merkezine ihbarda bulunuldu.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık, polis ve AFAD ekibi sevk edildi. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, fabrikayı saran yangına müdahale etti; müdahale, 60 personel ve yaklaşık 50 araç ile yürütüldü. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın yaklaşık 5 saat süren müdahalenin ardından kontrol altına alındı.
Yetkili açıklaması
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Halil Uğur, çalışmalarla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "Sabah 09.04’te itfaiye daire başkanlığımıza gelen ihbara istinaden ekiplerimiz harekete geçti. Bize gelen ihbardan 6 dakika sonra organize itfaiye ekiplerimizle birlikte yangına müdahalemiz başladı. Araştırmalarımıza göre yangın fabrikanın depo alanında çıkıyor. Teknik olarak detaylar araştırılıyor. Sevindirici olay da şu ana kadar can kaybının olmamış olmasıdır. İtfaiye daire başkanlığımızın kontrolünde 50’ye yakın itfaiye aracı ve destek araçla müdahale ediyoruz. Bunların yanında GASKİ, Kent estetiği, organize sanayinin tüm araçlarıyla birlikte yangına müdahale ediyoruz. Yangının etrafa sıçramasıyla ilgili durum kontrol altına alındı. Söndürme işlemi yapılıyor. Kısa süre içinde söndürme işlemi tamamlandıktan sonra soğutma çalışmalarına başlayacağız. Yangın kontrolümüz altında. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."
Güncel durum
İtfaiye ekipleri fabrikada yer yer söndürme ve soğutma çalışmalarına devam ediyor. Yetkililer, yangının etrafı sarması riskinin kontrol altına alındığını ve teknik incelemelerle yangının çıkış nedeninin araştırıldığını belirtiyor. Şu ana kadar can kaybı bildirilmedi, soğutma çalışmaları tamamlanana kadar bölgedeki müdahale sürdürülüyor.
GAZİANTEP'TE BİR TEKSTİL FABRİKASINDA ÇIKAN VE KISA SÜREDE BÜYÜYEN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI.