Gaziantep'te, tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren demirci ustaları, Kurban Bayramı dolayısıyla geleneksel kelle ütüleme işine odaklandı. Demir dövdükleri ocaklarında kesilen kurbanların kelle ve paçalarını ütülemeye başlayan ustalar, bayramı dolu dolu geçiriyor.
Demirci ustası Ökkeş Kaz, 20 yılı aşkın bir süredir sıcak demir işiyle uğraştığını belirtti. Bayram öncesi işlerinin yoğunlaştığını, et satırı, zırh, bıçak ve mangal gibi ürünleri hazırladıklarını ifade etti. Bayram boyunca da kelle ve paça ütüleyerek hizmet verdiklerini anlattı.
Kaz, geçmişte 5-6 usta ile birlikte çalıştıklarını, gece geç saatlere kadar kelle ütülediklerini ancak şu anda bu sayının azaldığını dile getirdi. Bayram süresince geleneksel uygulamaların devam etmesinin, yerel kültür açısından önemli bir gelenek olduğuna vurgu yaptı.
Gaziantep'te demirci ustaları, demir dövdükleri ocaklarını Kurban Bayramı'nda kelle ütülemek için yaktı. Tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren demirciler, demir dövdükleri ocaklarda Kurban Bayramı dolayısıyla kesilen kurbanların kelle ve paçalarını ütüleyip ateşte dağlamak için mesai yaptı.
Gaziantep'te demirci ustaları, demir dövdükleri ocaklarını Kurban Bayramı'nda kelle ütülemek için yaktı. Tarihi Bakırcılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren demirciler, demir dövdükleri ocaklarda Kurban Bayramı dolayısıyla kesilen kurbanların kelle ve paçalarını ütüleyip ateşte dağlamak için mesai yaptı.