Gaziantep-Nurdağı otoyolunda ters yönde seyreden sürücüye 90 bin TL ceza

Gaziantep-Nurdağı otoyolunda ters yönde seyreden sürücüye jandarma tarafından 90 bin TL ceza uygulandı; olay devriye aracının kamerasına yansıdı.

Yayın Tarihi: 14.05.2026 15:32
Güncelleme Tarihi: 14.05.2026 15:47

Gaziantep-Nurdağı otoyolunda ters yönde seyreden sürücüye 90 bin TL ceza

Gaziantep-Nurdağı otoyolunda ters yönde seyreden sürücüye 90 bin TL ceza

Jandarma devriye kamerası ihlali görüntüledi

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarması ekipleri, Gaziantep-Nurdağı otoyolunda yürüttükleri denetim sırasında bir aracın ters istikamette seyir ettiği tespit etti.

Denetim sırasında kaydedilen görüntülerde, söz konusu aracın otoyol üzerinde trafik akışının aksine ilerlediği görülüyor. Trafik güvenliğini tehlikeye düşüren bu ihlal nedeniyle araç sürücüsüne 90 bin TL cezai işlem uygulandı.

Olay anı, jandarma otoyol devriye aracının kamerasına yansıdı; kayıtlar ihlalin tespit ve belgelendirilmesinde kullanıldı.

Yetkililer, bu tür denetimlerin trafik kurallarına uyumu artırmak ve muhtemel kazaların önüne geçmek amacıyla sürdürüleceğini belirtiyor. Uygulanan cezai işlem, otoyol güvenliğinin korunması ve sürücü davranışlarının disipline edilmesine yönelik tedbirlerin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

GAZİANTEP'TE OTOYOLDA TERS YÖNDE SEYRETTİĞİ TESPİT EDİLEN ARAÇ SÜRÜCÜSÜNE 90 BİN TL CEZAİ İŞLEM...

GAZİANTEP'TE OTOYOLDA TERS YÖNDE SEYRETTİĞİ TESPİT EDİLEN ARAÇ SÜRÜCÜSÜNE 90 BİN TL CEZAİ İŞLEM UYGULANDI. ARACIN TERS YÖNDE İLERLEDİĞİ ANLAR İSE JANDARMA OTOYOL DEVRİYE ARACI KAMERASINA YANSIDI.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.