Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 19 Mayıs coşkusu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 19 Mayıs törenleri; konuşmalar, belgesel gösterimi, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi okuması ve oratoryo yer aldı.

Yayın Tarihi: 18.05.2026 15:43
Güncelleme Tarihi: 18.05.2026 15:47

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 19 Mayıs coşkusu

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında 19 Mayıs coşkusu

Etkinlik ve katılımcılar

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında düzenlenen kutlamalar büyük ilgi gördü. Konferans Salonunda gerçekleşen törende GKV Özel Liseleri öğrencileri programı sundu.

Programa Gaziantep Kolej Vakfı Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Esra İbanoğlu, Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Aysel Tokatlı, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, idareciler, öğretmenler, davetliler ve öğrenciler katıldı.

Törenin içeriği

Tören, GKV Özel Okulları çok amaçlı salonunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. GKV Özel Liseleri Müdürü Sadık Murat Öngen konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Bugün Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu Kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 107. yıl dönümünü büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Milletimizin tüm onur ve asaleti ile Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde Tarih sahnesinde şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs"

Konuşmaların ardından 19 Mayıs konulu belgesel film gösterildi. Öğrenciler "Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi" ve "Gençliğin Ata’ya Cevabı" mektubunu okudu; sahnelenen 19 Mayıs oratoryosu izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Değerlendirme

Etkinlikleri değerlendiren GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri kutladı ve etkinliklerin hafta boyunca devam edeceğini açıkladı.

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA 19 MAYIS COŞKUSU

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA 19 MAYIS COŞKUSU

GAZİANTEP KOLEJ VAKFI’NDA 19 MAYIS COŞKUSU

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.