Garanti BBVA, Şube Ziyaretleriyle Öğrencilerin Finansal Okuryazarlığını Güçlendiriyor

Garanti BBVA, Şube Ziyaretleri programıyla şubelerini öğrencilere açıyor; 2023'ten bu yana 3 bin 400'den fazla öğrenciye ulaşıldı.

Yayın Tarihi: 07.05.2026 12:28
Güncelleme Tarihi: 07.05.2026 12:32

Garanti BBVA, Şube Ziyaretleriyle Öğrencilerin Finansal Okuryazarlığını Güçlendiriyor

Garanti BBVA, Şube Ziyaretleriyle Öğrencilerin Finansal Okuryazarlığını Güçlendiriyor

Garanti BBVA, öğrencilerin finansal okuryazarlık becerilerini desteklemek ve bankacılık dünyasını yakından tanımalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü Şube Ziyaretleri programı kapsamında öğretmen ve öğrencileri şubelerinde ağırlamaya devam ediyor.

Programın kapsamı ve ulaşım verileri

Bankanın açıklamasına göre program, 2023'ten bu yana Türkiye'nin farklı illerinde yürütülüyor ve bu süre içinde 3 bin 400'den fazla öğrenci bankacılık faaliyetlerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu. 2025 yılında ise program; 45 farklı ilde, 94 farklı şubede sürdürüldü ve bu ziyaretlerde 119 öğretmen ile 2 bin 400 öğrenciye ulaşıldı.

Eğitsel içerik ve uygulamalar

Program kapsamında öğrenciler, bir banka şubesinin işleyişini yerinde deneyimlerken tasarruf, bütçe planlama ve para yönetimi konularında interaktif etkinliklere katılıyor. Ziyaretlerde ayrıca öğrenciler; şube içindeki farklı birimleri görme, ATM'lerin çalışma prensiplerini gözlemleme, bankacılık işlemlerinin arka planını öğrenme ve bankacılık mesleklerini tanıma imkânı elde ediyorlar.

Somut çıktı: Çocuklardan çıkan hikâye kitaplaştı

Programın somut çıktılarından biri, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki bir şube ziyaretine katılan ilkokul öğrencisi Öykü Lina Çelen'in ilham verici öyküsü oldu. Öykü, deneyiminden yola çıkarak kendi hikâyesini kaleme aldı ve öğretmeni Ali Hasırcı tarafından geliştirildi. Banka tarafından "Öykü’nün Banka Macerası: Küçük Birikimler, Büyük Hayaller" adıyla kitaplaştırılan bu çalışma, şubeleri ziyaret eden çocuklara hediye edilerek binlerce öğrenciye ulaştırılıyor.

Yetkili açıklaması

Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Taşcı Firuzbay, programla ilgili değerlendirmesinde şunları söyledi: "Çocukların yalnızca parayı harcamayı değil, yönetmeyi de öğrenmelerini çok önemsiyoruz. Finansal okuryazarlık; bütçe planlayabilen, tasarruf yapabilen ve doğru finansal kararlar alabilen bireyler yetiştirmek açısından büyük önem taşıyor. Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerle, şubelerimiz öğrenciler için finansal okuryazarlık sınıflarına dönüşüyor. Böylece çocukların ve gençlerin bankacılık dünyasını yakından tanımalarını ve finansal konulara merak duymalarını desteklemeyi amaçlıyoruz. Bu sürecin, Öykü Lina örneğinde olduğu gibi çocukların kendi hikâyelerini üretmelerine ve öğrendiklerini hayata geçirmelerine ilham vermesi bizim için ayrıca çok kıymetli."

Bankanın, öğrencileri bankacılık dünyasıyla buluşturan bu programla Türkiye genelinde finansal okuryazarlığın yaygınlaşmasına katkı sağlamayı sürdürmesi planlanıyor.

GARANTİ BBVA, ÖĞRENCİLERİN FİNANSAL OKURYAZARLIK BECERİLERİNİ DESTEKLEMEK VE BANKACILIK DÜNYASINI...

GARANTİ BBVA, ÖĞRENCİLERİN FİNANSAL OKURYAZARLIK BECERİLERİNİ DESTEKLEMEK VE BANKACILIK DÜNYASINI YAKINDAN TANIMALARINI SAĞLAMAK AMACIYLA YÜRÜTTÜĞÜ ŞUBE ZİYARETLERİ PROGRAMI KAPSAMINDA ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİ ŞUBELERİNDE AĞIRLAMAYA DEVAM EDİYOR. 2023’TEN BU YANA TÜRKİYE’NİN FARKLI İLLERİNDE 3 BİN 400’DEN FAZLA ÖĞRENCİ BANKACILIK FAALİYETLERİNİ YERİNDE GÖZLEMLEME VE ÖĞRENME FIRSATI BULDU.

Yazar
EDİTÖR

Sultan Bulut

Ben Sultan Bulut, 28 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Yaşam kategorisinde moda, kültür-sanat etkinlikleri ve şehir rehberleri hazırlıyorum. Trendleri yakından takip ederim. Estetik zevkime güvenirim ve detaycıyımdır.