Türkiye'nin Banjul Büyükelçiliği himayelerinde, Gambiya'da "Dünya Kahvaltı Günü" dolayısıyla özel bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik, başkent Banjul'daki büyükelçilik rezidansında, Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Banjul Temsilciliği iş birliğiyle gerçekleştirildi.
Etkinlikte, Türk kahvaltısının zenginliği ve kültürel değeri tanıtıldı. Yabancı misyon temsilcileri, Gambiyalı sanatçılar ve modacıların yanı sıra medya mensuplarının katılımı ile gerçekleşen organizasyon, Türk mutfağını tanıtma fırsatı sundu.
Katılımcılara Türkiye'den özel olarak getirilen peynir, zeytin ve reçel çeşitleri sunulurken, menemen gibi geleneksel Türk lezzetleri de ikram edildi. Davetlilerin sunulan ürünlere gösterdiği yoğun ilgiden memnuniyet duyuldu.
Etkinlikte konuşan Türkiye'nin Banjul Büyükelçisi Fahri Türker Oba, "Kahvaltı, Türk insanı için sadece sabah yapılan bir öğün değil, kültürün, ailenin, dostluğun, sohbetin ve paylaşmanın bir parçasıdır. Bugün Gambiya'da bu sıcak ortamı dostlarımızla paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz," dedi. Oba, dünya genelinde düzenlenen bu özel günde Türk kahvaltısını tanıttıklarını, ilerleyen dönemlerde Banjul YEE işbirliğinde Türk ve Gambiya mutfaklarını bir araya getirecek etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını sözlerine ekledi.
Katılımcılar, YEE bünyesinde açılması planlanan Türk mutfağı kurslarını memnuniyetle karşılayarak, benzer etkinliklerin devamını temenni etti.
Türkiye'nin Banjul Büyükelçiliği himayelerinde Gambiya'da "Dünya Kahvaltı Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Başkent Banjul'daki büyükelçilik rezidansında Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Banjul Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Türk kahvaltısının zenginliği ve kültürel değeri tanıtıldı. Etkinliğe, ülkede görevli yabancı misyon temsilcileri, Gambiyalı sanatçılar ve modacıların yanı sıra medya mensupları katıldı. Davetliler, sunulan ürünlere yoğun ilgi gösterdi.
Türkiye'nin Banjul Büyükelçiliği himayelerinde Gambiya'da "Dünya Kahvaltı Günü" dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Başkent Banjul'daki büyükelçilik rezidansında Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Banjul Temsilciliği işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Türk kahvaltısının zenginliği ve kültürel değeri tanıtıldı. Etkinliğe, ülkede görevli yabancı misyon temsilcileri, Gambiyalı sanatçılar ve modacıların yanı sıra medya mensupları katıldı. Davetliler, sunulan ürünlere yoğun ilgi gösterdi.