Ümraniyespor ile Hazırlık Maçı
Trendyol Süper Lig'de son 3 sezonun şampiyonu Galatasaray, 2025-2026 sezonu öncesinde Trendyol 1. Lig temsilcisi Ümraniyespor ile yaptığı hazırlık maçını 5-2 kazanarak sezona güçlü bir başlangıç yaptı. Karşılaşma, Ümraniye Belediyesi Şehir Stadı'nda gerçekleştirildi.
Maçın Önemi ve İlk Yarı Özeti
Galatasaray, maça Jankat Yılmaz, Ali Turap Bülbül, Carlos Cuesta, Victor Nelsson, Kazımcan Karataş, Nicolo Zaniolo, Lucas Torreira, Berkan Kutlu, Derrick Köhn, Yusuf Demir ve Çağrı Balta 11'i ile çıktı. Müsabakanın 7. dakikasında kaptan Berkan Kutlu'nun golü ile öne geçen Galatasaray, 11. dakikada Ümraniyespor'dan Cebio Soukou'nun attığı golle eşitliği kaybetti. Ancak Zaniolo'nun 33. dakikada attığı gol ile Galatasaray, ilk yarıyı 2-1 önde tamamladı.
İkinci Yarı Gelişmeleri
Teknik direktör Okan Buruk, ikinci yarının başında Abdülkerim Bardakcı, Gabriel Sara, Arda Ünyay, Efe Akman, Metehan Baltacı ve Ada Yüzgeç’i oyuna alarak takımını tazeledi. Galatasaray, 58. dakikada Köhn'ün attığı golle skoru 3-1 yaparken, Ümraniyespor, 63. dakikada Adeola Kosoko'nun goliyle durumu 3-2'ye getirdi. Ancak Galatasaray, Metehan Baltacı'nın 68. dakikada attığı golle farkı yeniden ikiye çıkardı. 86. dakikada 16 yaşındaki Ada Yüzgeç de attığı gol ile maçı 5-2'ye taşımış oldu.
Öne Çıkan Oyuncular ve Genç Yetenekler
Galatasaray'da sezon öncesi yeniden kadroya dönen Nicolo Zaniolo, maçta gösterdiği istekle dikkat çekti. Şaş ve Akman gibi genç yetenekler de sahada görev alarak aile geleneğini sürdürdü. Diğer yandan, Galatasaray taraftarları, geçtiğimiz sezonda takımdan kiralık olarak ayrılan Victor Osimhen'in tekrar transfer edilmesi için tezahürat gerçekleştirdi.
Özel Anma ve İzleyiciler
Eski futbolcu Mesut Özil, maçı protokol tribününden takip ederek futbol sevgisini sürdürdüğünü gösterdi. Ayrıca, Galatasaray futbolcuları, müsabaka öncesinde yaşamını yitiren eski yöneticileri Dikran Gülmezgil ve İsmail Sarıkaya’yı anarak bir pankartla sahaya çıktı. Ümraniyesporlu futbolcular ise Galatasaray'a başarılar dileyen bir pankartla karşılık verdi.