Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Galant’ın tehdidine Hamas’tan sert tepki: İçi boş bir tehdit

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant’ın, Hamas lideri Yahya es-Sinvar’ı hedef aldığı açıklamasına Hamas’tan yanıt gecikmedi. Hamas, Galant’ın sözlerini ‘boş ve korkakça’ olarak nitelendirerek, ‘Gazze’de sivilleri katletmekten başka bir şey yapamayan İsrail’in başarısızlığını’ hatırlattı.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 11:16
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 11:16

Galant’ın tehdidine Hamas’tan sert tepki: İçi boş bir tehdit

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, dün akşam yaptığı bir açıklamada, Gazze’deki Hamas lideri Yahya es-Sinvar’ın, İsrail askerlerinin namlularının ucunda olduğunu söylemişti. Galant, “Hamas’ın liderleri, İsrail ordusunun tüfekleriyle karşı karşıya kalacaklar. Bu, bir tehdit değil, bir gerçek” demişti.

HAMAS: GALANT, HAYALİ BAŞARILARINI PAZARLAMAYA ÇALIŞIYOR

Galant’ın bu açıklamasına, bugün Hamas’tan sert bir yanıt geldi. Hamas sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, Galant’ın sözlerini ‘boş ve korkakça’ olarak nitelendirdi.

Kasım, “Açıklamada, Galant'ın, "direnişin liderlerini öldürmeye yakın oldukları" yönündeki açıklamalarının, hayali başarıları pazarlamada kullandığı içi boş bir tehdit olduğu ifade edilerek, "Bu tehditler, sivilleri öldürmekten ve sivil yapıları yıkmaktan başka Gazze'de hiçbir hedefi gerçekleştiremeyen Galant'ın sefil başarısızlığının bir ifadesidir." dedi.

Kasım, Galant’ın tehditlerinin, Hamas’ın direniş ruhunu kırmayacağını, aksine daha da güçlendireceğini vurguladı.

Galant, daha önce İsrail ordu radyosunun Facebook sayfasında yer alan açıklamasında, "Hamas'ın Gazze'deki lideri Sinvar'ın yakında İsrail ordusunun tüfekleriyle karşılaşacağını" kaydetmişti.

gazze

İSRAİL, BATI ŞERİA’DA BASKIN FURYASINA DEVAM EDİYOR

Öte yandan İsrail, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik baskın ve gözaltı operasyonlarını sürdürüyor.

İsrail askerleri, gece yarısı Cenin, Nablus, Eriha, Beytüllahim ve El Halil kentlerine girdi. Filistin haber ajansı WAFA’ya göre, İsrail güçleri, evlere baskın düzenleyerek çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail askerleri, ayrıca Eriha’daki Ayn es-Sultan ve Akabeti Cebr mülteci kamplarında Filistinli gençlerle çatıştı. İsrail güçleri, Cenin Mülteci Kampı’nda da keskin nişancılar konuşlandırdı. İsrail askerleri, havaya aydınlatma fişeği atarak, kamp ve çevresindeki mahalleleri aydınlattı.

gazze

BMGK’NİN KARARI HAMAS’I TATMİN ETMEDİ

Bu arada Hamas, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) dün akşam aldığı kararı da yetersiz buldu. BMGK, Gazze’de insani durumun iyileştirilmesi için ‘acil adım atılmasını’ isteyen bir karar tasarısını oybirliğiyle kabul etmişti. Kararda, Gazze’de genişletilmiş insani yardımların kesintisiz ve güvenli erişimi için çağrı yapılmıştı.

Hamas sözcüsü Fauzi Berhum, yaptığı açıklamada, BMGK’nin kararının, Gazze’de devam eden savaşı durdurmak için yeterli olmadığını söyledi.

BMGK'nin Gazze'de devam eden savaşı durdurmaya yönelik karar alamamasından duyulan memnuniyetsizlik dile getirildi.