Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Futbolda mavi kart ne anlama geliyor? Trendyol Süper Lig'de mavi kart uygulanacak mı?

Futbolda devrim niteliğinde bir dönem başlıyor: Mavi kart dönemi!

Yayın Tarihi: 09.02.2024 11:45
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 11:45

Futbolda mavi kart ne anlama geliyor? Trendyol Süper Lig'de mavi kart uygulanacak mı?

Alınan yeni bilgilere göre futbolda artık “mavi kart” dönemi başlıyor. Uluslararası Futbol Birliği Kurulu (IFAB) tarafından yapılan açıklamada yeni bir kartın daha uygulamaya koyulmasına karar verildi. 1970’te sarı ve kırmızı kartın uygulamaya koyulmasının ardından, en büyük disiplin değişikliği olarak nitelendirilen mavi kart, futbolda yeni bir devir başlatacak…

Mavi kart uygulamasının yakında duyurulacağı öğrenilirken, mavi kart aynı zamanda kart cezalarının hesaplanmasında da etkili olacak. Peki birden fazla mavi kart almak ne anlama gelecek? Mavi kart ve sarı kartı aynı anda alan oyuncuya ne olacak? 

Mavi kart ne anlama geliyor?

Futbolda mavi kart, hakemi aldatmaya yönelik hareketlerde bulunan futbolculara verilecek. Aynı zamanda hakeme şiddetle itiraz eden futbolcular da mavi kart görecekler. Mavi kart gören oyuncular ise 10 dakika saha kenarında bekleyecek. 

IFAB’ın adeta devrim niteliğindeki bu yeni kural değişikliği kısa süre içinde açıklanacak. Ancak bu değişiklik üst seviye liglerde uygulanmıyor olacak. Örneğin Şampiyonlar Ligi’nde mavi kart kullanılmayacak. 

Mavi kart ile diğer kartların aynı anda verilmesi

Mavi kart gören futbolcunun bir mavi kart daha görmesi kırmızı kart anlamına gelecek. Sarı kart ve mavi kart da yine kırmızı kart anlamına gelecek:

  • Mavi kart + mavi kart = Kırmızı kart 
  • Sarı kart + mavi kart = Kırmızı kart