Fransa'da barınma sorununa dikkat çekmek isteyen 200'den fazla evsiz, Paris Belediye Binası önünde toplandı.
Ulusal basında yer alan habere göre, göçmenlere yardım eden Utopia 56 derneğinin çağrısıyla yapılan eylemde, 90'ı çocuk olmak üzere topluluk, Hotel de Ville (Paris Belediye Binası) önünde battaniyelere ve uyku tulumlarına sarılarak geceyi geçirdi.
Eylemciler, "Ev istiyoruz, çocuklar sokakta kalmasın." sloganı atarak, barınma sorununa çözüm bulmaları için Paris Belediyesine çağrıda bulundu.
Çoğunluğu göçmenlerden oluşan evsizler, ülkede giderek artan barınma ihtiyaçları konusunda yetkililerin harekete geçmesini talep etti.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ve Dayanışma Aktörleri Federasyonu (FAS), geçen yıl yayımlanan verilere göre, Fransa'da evsiz çocukların sayısının 2000'i aştığını bildirdi.
Bazı sivil toplum kuruluşlarının verilerine göre, Fransa genelinde 300 binden fazla evsiz bulunmakta ve her yıl yüzlerce kişi sokaklarda hayatını kaybetmektedir.