Bist 100
10.262,96 0%
DOLAR
32,3 -0,14%
EURO
34,81 -0,06%
ALTIN
2.396,19 0,61%

Fortnite, İOS’a geri dönüyor!

Fortnite, yeni Epic Games Store uygulamasıyla Avrupa’da iOS'a geri dönüyor. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 26.01.2024 09:45
Güncelleme Tarihi: 26.01.2024 09:45

Fortnite, İOS’a geri dönüyor!

Avrupa'daki iOS kullanıcıları Fortnite'ı bu yıl içinde iOS üzerinden indirebilecek. Bu hamle, Epic Games'in büyük beğeni toplayan oyununu iOS cihazlarda kendi Epic Games Store uygulaması üzerinden yayınlamaya hazırlandığı sırada gerçekleşecek.

Epic'in uygulamaya kendi ödeme sistemini getirerek Google ve Apple'ın mikro işlemlere uyguladığı yüzde 30'luk komisyonu aşmaya karar vermesi üzerine devasa video oyunu 2020 yılında iOS'tan kaldırılmıştı.

Şimdi, neredeyse 4 yıl aradan sonra, Epic Games, şirket için uzun ve zorlu bir konuda bazı ilerlemeler kaydediyor. Epic, X üzerinden yaptığı açıklamada, kaydedilen ilerlemenin Epic'in Fortnite'ı iOS'ta, ancak kendi uygulama mağazası aracılığıyla yeniden yayınlamasına olanak sağlayacağını duyurdu.

fort

FORTNİTE, İOS’A NE ZAMAN GELECEK?

Bu hamle, Apple gibi şirketlerin uygulamanıza yüklenebilecek uygulamaları yalnızca App Store ile sınırlayamayacağını söyleyen Dijital Pazarlar Yasası (DMA) aracılığıyla Avrupa'da alınan yeni kararlar sayesinde mümkün oldu. Böylece, Epic'in App Store'dan tamamen vazgeçmesine ve Fortnite'ı indirmek için kendi uygulamasını sunmasına olanak tanıdı.

Fortnite'ın iOS'ta tam olarak ne zaman yayınlanacağı şu an için belli değil. Şirketin kazandığı bu küçük zafere rağmen Epic CEO'su Tim Sweeney, X hesabından Epic'in Apple'ın onlarca yıldır uyguladığı kapı bekçiliğine karşı sürdürdüğü mücadeleyi değerlendirdi.