FNSS Savunma Sistemleri'nin TEBER-II 30/40 Kulesi
Türkiye'nin önde gelen askeri araç üreticilerinden FNSS Savunma Sistemleri, TEBER-II 30/40 iki kişilik kuleyi geliştirdi. Bu kule, tank avcısı özelliği ve iki eksen stabilize bağımsız görüş sistemi ile dikkat çekiyor.
Kule Özellikleri ve Konfigürasyon
FNSS'nin açıklamasına göre, TEBER-II 30/40 kule, tekerlekli ve paletli zırhlı araçlara entegre edilebilir. Kule iki ayrı konfigürasyonda sunulmakta; konvansiyonel iki kişilik konfigürasyonda, komutan ve nişancı kule sepetinde bir arada bulunuyor. Bu yapı, araç komutanının görevi sırasında avantajlar sağlamakta.
İletişim ve Kontrol Mekanizmaları
İki kişilik kuleler, nişancı ve komutan arasında etkili iletişim sağlamakta, böylece komutan nişancıyı daha doğru yönlendirebiliyor. Ayrıca kule, tahrik sistemi ve atış kontrol sistemleriyle donatılmıştır. Her iki kişi kulenin tüm fonksiyonlarını kontrol edebilmektedir.
Atış Gücü ve Mühimmat
TEBER-II 30/40 kule, 30 mm kalibrede Mk44 çift beslemeli otomatik top ile donatılmıştır. Bu kule, çeşitli mühimmat tipleri ile farklı hedefleri etkisiz hale getirme yeteneğine sahiptir. Kulede, 40 mm SuperShot mühimmat kullanımı da mümkündür.
Gelişmiş Sistemler ve Hedefleme Kapasitesi
Kulenin her iki yanında Güdümlü Tanksavar Füzesi sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemlerin modülerliği, kullanıcı gereksinimlerine göre farklı zırh delici sistemlerle değiştirilebilmesini sağlamaktadır. Kule, iki eksen stabilize bağımsız görüş sistemi ve atış kontrol sistemine sahip olmasıyla öne çıkmaktadır.
Ateş Kontrol ve Panoramik Görüş Sistemleri
TEBER-II, otomatik hedef takip yeteneği ve uzun/orta dalga boyu termal kameraları ile geliştirilmiş ateş kontrol yetenekleri sunmaktadır. Kulede ayrıca opsiyonel bir uzaktan komutalı silah sistemi de konumlandırılabilir.
Enerji ve Bağımsızlık
Bağımsız güç kaynağı ve akıllı güç dağıtım sistemi sayesinde kule, acil durumlarda araç akülerinden bağımsız olarak da çalışabilmektedir.
Türkiye'nin önde gelen askeri araç üreticilerinden FNSS Savunma Sistemleri'nin geliştirdiği TEBER-II 30/40 iki kişilik kule, tank avcısı özelliğiyle öne çıkıyor.
Türkiye'nin önde gelen askeri araç üreticilerinden FNSS Savunma Sistemleri'nin geliştirdiği TEBER-II 30/40 iki kişilik kule, tank avcısı özelliğiyle öne çıkıyor.