DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0,01%
BITCOIN
3.865.081,65 -0,29%

FKÖ Ulusal Konseyi İçin 2025 Yılına Kadar Seçim Kararı Alındı

Filistin yönetimi, FKÖ Ulusal Konseyi için 2025 yılı bitmeden seçim yapılması kararı aldı.

Yayın Tarihi: 19.07.2025 16:03
Güncelleme Tarihi: 19.07.2025 16:03

FKÖ Ulusal Konseyi İçin 2025 Yılına Kadar Seçim Kararı Alındı

Filistin yönetimi, 2025 yılı bitmeden Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Ulusal Konseyi için seçimlerin yapılması yönünde karar aldığını açıkladı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre, FKÖ Yürütme Komitesi, Ramallah'ta düzenlediği toplantıda Ulusal Konsey için seçim yapılması kararını onayladı. Alınan kararın, FKÖ’nün seçim sistemine uygun olarak alındığı belirtildi. Seçim tarihinin, FKÖ Yönetim Kurulu Başkanı olarak görevini sürdüren Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından belirleneceği aktarıldı.

FKÖ Ulusal Konseyi, 350 üyeden oluşmakta ve üyelerin üçte ikisi Filistin topraklarını, geri kalanı ise yurtdışındaki Filistinlileri temsil etmektedir. Alınan karar doğrultusunda FKÖ Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Fettuh öncülüğünde bir seçimlere hazırlık komisyonu kurulacağı da kaydedildi.

Filistin Devlet Başkanı ve FKÖ Yönetim Kurulu Başkanı Abbas'ın, 2021 yılında başkanlık, yasama ve FKÖ Ulusal Konseyi seçimleri için bir kararname yayınladığı, ancak bu sürecin henüz uygulanmadığı ifade ediliyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı