Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fırtına ve kar etkisini göstermeye devam ediyor! 21 kente sarı kodla uyarı

Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde kar yağışı ve fırtına devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü acil kodlu uyarı yayımladı

Yayın Tarihi: 24.12.2023 13:48
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 13:48

Fırtına ve kar etkisini göstermeye devam ediyor! 21 kente sarı kodla uyarı

Soğuk hava koşulları ülke genelinde etkisini göstermeye devam ediyor. Karadeniz'de etkili olan fırtına, doğuda yoğun kar yağışına dönüşürken, ağaçların devrilmesi, çatıların uçmasının yanı sıra köy yollarının kapanması vatandaşı tedirgin etti. 

DOĞU ANADOLU'DA KAR ESARETİ

Hakkari, Bingöl, Bitlis ve Tunceli kara teslim olurken, köy yolları kapandı. Ulaşımın aksadığı bölgelerde araçlar yollarda kaldı. Yapılan açıklamalarda kar temizleme çalışmaları titizlikle devam ettiği bildirildi.  Bartın'da etkisini gösteren fırtına sebebiyle çatıların uçtuğu gözlemlendi. Şehir merkezinde fırtınanın etkisini göstermesi sebebiyle park halindeki aracın üzerine ağaç devrildi. 

Zonguldak'ta da etkili olan fırtına sebebiyle elektrik kesintileri yaşandı. 

FF

Karadeniz'de de olumsuz hava koşulları etkisini gösterirken, geçtiğimiz hafta başlayan sağanak yağış yerini kar yağışına bıraktı. Olumsuz hava koşullarının devam ettiği güzergahta tuzlama ve küreme çalışmaları devam ederken, sürücülerin dikkatli olmaları gerekliliği konusunda uyarılar da yapıldı. 

KAYAK SEZONU BAŞLADI

Kar yağışının etkisini gösterdiği Bursa ve Kars Sarıkamış kayak merkezleri, ziyaretçi ile dolup taşmaya başlarken, kayakseverler hafta sonu olması sebebiyle karın tadını çıkardı. 

KAR

METEOROLOJİ UYARILARINA DEVAM EDİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ülke genelinde 21 bölgete sarı kodlu uyarı yayımladı. Yapılan uyarılarda Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgesinin kimi kentleri için acil kod oluşturuldu. 

21 KENTE UYARI

Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Kastamonu, Muş, Rize, Sinop, Trabzon, Van, Zonguldak, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce illerinde yaşanabilme ihtimali bulunan olumsuzlukları için Meteoroloji tarafından uyarı yapıldı.