Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fırından taze taze çıkacak mercimekli börek tarifi! Kıyma yerine büyük alternatif

Fırından taze taze çıkan, hem lezzetli hem de kıymalı gibi sıcacık börek yapmak istiyorsanız doğru tariftesiniz! Mercimekli börek aynı kıymalı börek gibi olacak. İkisinin arasında farkı bulacak kişi sayısı çok az! İşte protein deposu 30 dakikada pişecek mercimekli börek tarifi...

Yayın Tarihi: 27.12.2023 11:00
Güncelleme Tarihi: 27.12.2023 11:00

Fırından taze taze çıkacak mercimekli börek tarifi! Kıyma yerine büyük alternatif

Kıymalı börek yapmaktan sıkıldıysanız, sizlere kıymalı böreğin tadına yakın olacak hem lezzetli hem çıtır çıtır mercimekli börek tarifi ile geldik. 40 dakikada hazırlayacağınız, 30 dakikada pişirceğiniz bu tarifle kıymalı börek arasındaki farkı bulmanız çok zor. Tam bir protein deposu olacak mercimekli börek, çocuklarınızın da hayran kalacağı bir tarif olacak. Günlere ya da özel günlere yakışan bu tarifi dilerseniz sabah kahvaltılarınızda da sofralarınızı renklendirmek için de yapabilirsiniz. İşte mercimekli börek tarifi...

MERCİMEKLİ BÖREK TARİFİ MALZEMELERİ

  • 5 su bardağı ölçüsünde un
  • 1 su bardağı ölçüsünde süt
  • 2 su bardağı ölçüsünde ılık su
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
İç harcı için;
  •  2 su bardağı ölçüsünde haşlanmış mercimek 
  • Nane 
  • Karabiber 
  • Tuz 
Üzeri ve içi için ise;
  •  3 yemek kaşığı ölçüsünde haşhaş
  • 1 su bardağı üstünde sıvı yağ 
  • 100 gr tereyağı susam

MERCİMEKLİ BÖREK

MERCİMEKLİ BÖREK NASIL YAPILIR? 

  1. Hamura bütün malzemeleri ekleyerek yumuşacık bir kıvam elde edene kadar yoğurma işlemine devam edelim.
  2. Daha sonra hamurumuzu dinlenmeye bırakalım.
  3. İsteğinize bağlı olarak bir gece önceden de yoğurabilir ve dinlenmeye bırakabilirsiniz.
  4. Böyle çok daha güzel bir hamur elde edeceğiniz kesin.
  5. Bir sonraki aşama olarak böreğizin iç harcı hazırlanır.
  6. Tereyağı eritilir, sıvı yağ ve haşhaş ile karıştırılır. 
  7. Dinlenen hamur bezeleri ayrılarak, oklava yardımıyla güzelce açılır.
  8. Daha sonra haşhaşla hazırlanmış olan karışım yufkaların üzerlerine sürülerek katlanır.
  9. Tekrardan aynı işlem yapılır ve haşhaş sürüldükten sonra bir önceki katlanan hamur yeni hamurun içerisine koyularak kenarlarından yeniden katlanır
  10. Daha sonra bu hamurda uzun şekilde açılarak küçük kareler şeklinde kesilir.
  11. Mercimekli harç eklenerek hamur katlanır.
  12. Tepsiye sırayla dizilen mercimekli böreklerin üzerine de yine haşhaşlı yağdan sürülür.
  13. Susam serpilir ve 200 derecelik fırında kontrollü şekilde börekler kızarana kadar pişirilir. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun!