Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fırın tepsisi bu poğaçayla dolup taşacak! Tepsi dolduran pamuk poğaça tarifi

Yumuşacık pamuk gibi bir poğaça yapmak isteyenlere müjde! Bu tarif sayesinde tepsiniz poğaçayla dolup taşacak. Tutma garantili mayalı enfes poğaça evinizde vazgeçilmez lezzetlerden olacak. İşte puff puff tepsi dolduran pamuk poğaça tarifi...

Yayın Tarihi: 09.01.2024 12:06
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 12:06

Fırın tepsisi bu poğaçayla dolup taşacak! Tepsi dolduran pamuk poğaça tarifi

Genellikle pofuduk mayalı bir poğaça yapmak zahmetli bir yapım sürecini de beraberinde getiriyor. Ancak bu tarifle zahmetli yapım sürecini geride bırakmaya hazır olun! Mayısalanma dahil sadece 1 saatte hazırlayacağınız 25 dakikada pişirceğiniz pamuk gibi puf puf poğaça tarifi sayesinde tepsiniz poğaçalarla dolup taşıyacak. Tutma garantili, tepsi dolduran pamuk poğaça tarifi fırınınızda pişmeye başladığı zaman komşularınız kapınıza dayanacak. Herkesin tarifini isteyeceği, sevdiklerinizin hayran kalacağı poğaça tarifi için malzemeleriniz hazırsa, hazırlamanız bir saatinizi alaca. İşte pofuduk mayalı poğaça tarifi...

TEPSİ DOLDURAN PAMUK POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 1,5 su bardağı ölçüsünde ılık süt
  • 1 su bardağı ölçüsünde ılık su
  • Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı ölçüsünde toz şeker
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 6,5 – 7 bardak arası un

Üzeri için;

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam
  • Çekirdek içi

TEPSİ DOLDURAN PAMUK POĞAÇA

TEPSİ DOLDURAN PAMUK POĞAÇA TARİFİ

  1. İlk etapta ılık sütü ve beraberinde suyu derin bir yoğurma kabının içersine alalım.
  2. Şekeri, mayayı ve tuzu ilave ederek homojen bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  3. Ardından ise yumurtanın beyazını ve sıvı yağı ekleyerek karıştırma işlemine devam edelim.
  4. Un ilavesi yaparak da yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.
  5. Karışımı iyice özdeşene kadar yoğurmaya devam edelim.
  6. Bu tarifte ne kadar yoğurursak poğaçalarımızın o kadar pofuduk olduğunu söyleyebiliriz.
  7. Yoğurma işlemi bittikten sonra üzerlerini hava almayacak şekilde kapatarak iki katına çıkana kadar mayalandırmamayı bırakalım.
  8. Yaklaşık olarak 45 dakika vakit vermeniz yeterli olacaktır. Tabii ki de 1 saat kadar mayalandırmaya vaktiniz varsa poğaçalarınız daha da puff puff olacaktır. 
  9. Mayısalanan poğaçalarınızı yağlı kağıt sermiş olduğumuz tepsinin üzerine mandalinadan biraz büyük bezeler alarak yuvarlayıp şekil verip tepsiye dizelim.
  10. Üzerlerine yumurta sarısı ve sıvı yağdan hazırlamış olduğumuz karışımımızı sürelim.
  11. Çörekotu ve susam serpiştirerek, 20 dakika kadar tepside mayalanması için bırakalım.
  12. Bu esnada fırınımızı 180°’de açıp ısınması için bırakalım.
  13. Mayısalanan poğaçaları fırına verelim ve çok fazla kızarmadan fırından alalım. İşte pofuduk tepsi dolduran poğaça tarifimiz hazır! Herkese afiyet olsun...