Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Fırın sütlacınız kendi fırınınızdan çıkacak! Tatlıcıları aratmayacak evde fırın sütlaç tarifi

Sütlü tatlı ustalarının yaptığı tatlıları aratmayacak, efsane bir fırın sütlaç tarifi ile geldik. 15 dakikada hazırlayacağınız, 1 saatte pişecek bu tarifle sütlü tatlıların şahını kendi fırınınıza yapacaksınız. İşte evde fırın sütlaç tarifi...

Yayın Tarihi: 04.01.2024 14:20
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 14:20

Fırın sütlacınız kendi fırınınızdan çıkacak! Tatlıcıları aratmayacak evde fırın sütlaç tarifi

Sütlü tatlılarda bir numara olan ustaların el lezzetini aratmayacak, harika bir tarifle karşınızdayız! Kendi evinizde kendi fırınınızda fırın sütlaç tarifi yapmanız mümkün. Malzemeleriniz hazırsa 15 dakikada hazırlayacağınız, 1 saatte pişirceğiniz misafirleriniz bayıla bayıla tüketeceği fırında sütlaç tarifi bizden. Bu tariften sonra bir daha dışarıda sütlü tatlı yemek istemeyeceksiniz. Kendi mutfağınızın şefi olacak, sütlü tatlıları bundan sonra kendi mutfağınızda yapacaksınız. 

Çikolatalı, şerbetli tatlıların yanı sıra sütlü fırın sütlaç gibi tatlıların yapımı daha zordur. Üzerindeki yanık tabakanın oluşturulması gibi detaylar önemlidir. Ancak artık bu tarifle korkmanıza gerek yok! Tam kıvamında tatlıcılardan püf noktaların alındığı harika bir fırın sütlaç tarifi ile sizlerleyiz...

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ MALZEMELERİ

  • Yarım su bardağı ölçüsünde kırık pirinç
  • 1,5 litre ölçüsünde süt
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde nişasta
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde pirinç unu
  • 1 su bardağı ölçüsünde toz şeker

FIRIN SÜTLAÇ

FIRIN SÜTLAÇ TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İlk önce tencerenizin içerisine 2.5 su bardağı yani 500 ml sütü ve pirinci ekleyerek, pirinçlerin tamamı şişene kadar orta ateşte yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişiriyoruz.
  2. Pişirme esnasında sürekli olarak karıştırmayı da kesinlikle unutmuyoruz.
  3. Bir kabın içersinde pirinç unu, nişasta ve 1 litre sütü ekleyerek, tel çırpıcı yardımıyla güzelce çırpıyoruz. Süt muhakkak oda sıcaklığında ve yağlı süt olarak tercih edilmeli.
  4. Ardından ise bu karışımı tenceremizde bulunan pişmiş pirinçlerin üstüne ekleyerek, bir su bardağı şeker ekliyoruz ve yavaş yavaş karıştırarak; 15 dakika daha pişiriyoruz.
  5. İstenilen kıvama geldiği zaman sütlaçlarımızı ocaktan alarak fırın kaplarına bir kepçe yardımıyla özenle yerleştiriyoruz.
  6. Ardından tepsinin içerisine kapların tabanlarını az miktarda kaplayacak şekilde su döküyoruz.
  7. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında üzerleri istediğimiz gibi kaymak şeklinde kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
  8. Soğuduktan sonra kıvamı oturan fırın sütlaçımızı servise hazır hale getirebiliriz. Herkese afiyet olsun...