Fırat Kalkanı Bölgesinde 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Fırat Kalkanı'nda 8 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi, operasyonlar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 16:24
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 16:24

Fırat Kalkanı Bölgesinde 8 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Fırat Kalkanı'nda Terörle Mücadele

Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda 8 PKK/YPG teröristi etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, "Güneyimizde oluşturulmak istenen terör koridoruna izin vermedik, vermeyeceğiz. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit ettiği 8 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi. Bölgedeki operasyonlarımız, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir." ifadeleri yer aldı.

Bu operasyon, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlama ve terörle mücadelesini sürdürme konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı