Fırat EDAŞ, Akçadağ Bahri Mahallesi’ne 21 milyon TL’lik elektrik altyapısı yatırımı

Fırat EDAŞ, Malatya Akçadağ Bahri Mahallesi’nde deprem sonrası enerji altyapısını güçlendirmek için 21 milyon TL ile 395 direk, 6 trafo ve 15 bin m kablo kuracak.

Yayın Tarihi: 28.11.2025 10:13
Güncelleme Tarihi: 28.11.2025 10:13

Fırat EDAŞ, Akçadağ Bahri Mahallesi’ne 21 milyon TL’lik elektrik altyapısı yatırımı

Fırat EDAŞ, Akçadağ Bahri Mahallesi’nde altyapıyı 21 milyon TL ile yeniliyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde elektrik dağıtım hizmeti sunan Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş. (Fırat EDAŞ), Malatya’nın Akçadağ ilçesi Bahri Mahallesi’nde deprem sonrası enerji altyapısını güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir yatırım başlattı. Proje, bölgedeki enerji arz güvenliğini artırmayı ve abonelere daha kesintisiz hizmet sunmayı hedefliyor.

Proje kapsamı

Şirketin duyurusuna göre yatırım kapsamında 395 yeni enerji direği dikilecek, 6 yeni trafo kurulacak ve yaklaşık 15 bin metre alpek iletken kablo montajı gerçekleştirilecek. Toplam yatırım tutarı 21 milyon TL olarak açıklandı.

Hedefler ve beklenen etkiler

Projenin amacı, depremde zarar gören mevcut şebeke altyapısını yenileyerek bölgedeki yaklaşık 400 abonenin enerji güvenliğini güçlendirmek. Çalışmalar tamamlandığında Bahri Mahallesi’nin elektrik altyapısının daha dayanıklı ve çağdaş standartlara uygun bir yapıya kavuşması bekleniyor.

Fırat EDAŞ, altyapı yenileme çalışmalarını enerji arz güvenliği, çevresel sürdürülebilirlik ve uzun ömürlü altyapı hedefleri doğrultusunda sürdürmeyi planladığını belirtti. Bu yaklaşım, hizmet kalitesinin artırılması, arıza süresinin azaltılması ve bölgesel dayanıklılığın güçlendirilmesi açısından önem taşıyor.

Şirketin yatırımı, deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde altyapı modernizasyonuna verilen önemi gösterirken, yerel aboneler de gelişen şebeke sayesinde daha istikrarlı bir enerji hizmeti almayı hedefliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE ELEKTRİK DAĞITIM HİZMETİ SUNAN FIRAT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. (FIRAT EDAŞ)...

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDE ELEKTRİK DAĞITIM HİZMETİ SUNAN FIRAT ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. (FIRAT EDAŞ), MALATYA’NIN AKÇADAĞ İLÇESİ BAHRİ MAHALLESİ’NDE DEPREM SONRASI ENERJİ ALTYAPISINI GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA 21 MİLYON TL’LİK YATIRIMLA 395 YENİ DİREK, 6 TRAFO VE 15 BİN METRE İLETKEN KABLO KURULUMU GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.