Filistinlilerden Sıkı Mesaj: ABD ile Pazarlık Mümkün Değil
Gaza'da yaşayan Filistinliler, ABD'nin Tel Aviv'e olan kesintisiz desteğini eleştirerek, herhangi bir ABD yönetimiyle pazarlık yapmanın imkansız olduğunu belirtiyorlar. ABD Seçimlerinin Filistin Üzerindeki Etkisi Belirsiz
Gazze'nin İhtiyaçları ve ABD'nin Rolü
Gazzeli Sabit Ammur, "Herhangi bir ABD yönetimiyle pazarlık yapılması mümkün değil. Zira hangi partiye ait olursa olsun önceki yönetimlerin tümüyle tecrübelerimiz çok kötü." ifadelerini kullanarak, yaklaşan ABD başkanlık seçimlerinin Filistin meselesinde bir değişikliğe neden olmayacağını düşündüğünü söyledi.
Ammur, seçimlerin en önemli konusunun, Washington’u ateşkes sağlamak ve Filistin halkının yaşadığı dramı sona erdirmek için baskı yapan bir arabulucu haline getirmek olduğunu öne sürdü.
ABD'nin İki Adayı Arasında Farklar
Filistinli Muhammed el-Kassas, hem Demokrat Kamala Harris'in hem de Cumhuriyetçi Donald Trump'ın, İsrail'e sınırsız bir destek sunduğunu vurguladı. Kassas, "İki aday da soykırımı göz ardı ederken, İsrail'e kesintisiz destek veriyor. Washington'un Tel Aviv'i durdurması için hiçbir adım atmadığını" belirtti.
Kassas, seçimlerden sonra, eğer Harris kazanırsa minimal düzeyde önlemler alınabileceğini, ama bunun yeterli olmayacağını, Trump kazanırsa ise, İsrail'e karşı tüm politikaların göz ardı edileceğini savundu.
ABD Yönetimine Çağrılar
Gazze Şeridi'nden Macide Kudeyh, ABD’nin yeni yönetiminden, İsrail'e silah ihracatını durdurmasını talep etti. Ahmed et-Tavil de benzer şekilde, mevcut çatışmanın çözümünün askeri desteğin engellenmesiyle mümkün olacağını ifade etti.
Ayrıca, Ahmed el-Ağa, ABD'nin İsrail ordusuna sağladığı silahların ciddi bir sorun yarattığını, 7 Ekim'den bu yana yaşananların durdurulması için yeni bir yönetimin sorumluluğu olduğunu belirtti.