DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.799.280,6 1,21%

Filistinli Gazeteci Enes el-Şerif, Gazze'deki Açlık Krizine Dikkat Çekti

Gazze'de açlıkla mücadele eden Filistinli gazeteci Enes el-Şerif, İsrail'in saldırıları ve engellemeleri nedeniyle durumu kritik olarak değerlendiriyor.

Yayın Tarihi: 22.07.2025 12:03
Güncelleme Tarihi: 22.07.2025 12:03

Filistinli Gazeteci Enes el-Şerif, Gazze'deki Açlık Krizine Dikkat Çekti

Filistinli gazeteci Enes el-Şerif, Gazze Şeridi'nde açlık durumunu gözler önüne seren bir paylaşımda bulundu. İsrail'in saldırıları ve yardım girişlerine getirdiği engellemeler nedeniyle Gazze'de 2,3 milyon insanın açlıkla mücadele ettiğine dikkat çekti. Şerif, "Gazze ölüyor ve onunla birlikte biz de ölüyoruz. Dünya bugün harekete geçmezse yarın (Gazze'de) kurtarılmayı bekleyen kimse olmayabilir," dedi.

Al Jazeera'ya gönderdiği mesajda, İsrail ile Hamas arasındaki çatışmaların 7 Ekim 2023'te başladığını ve o zamandan beri bölgedeki gıda krizi ve açlığın teknolojik olarak büyüdüğünü belirtti. Şerif, "Açlıktan boğuluyorum, bitkinlikten titriyorum ve her an peşimi bırakmayan bayılma hissine direniyorum. Kameranın önünde durup istikrarlı görünmeye çalışıyoruz ama gerçek şu ki içimizde dağılıp gidiyoruz," ifadelerini kullandı.

Fransız haber ajansı Agence France Presse, Gazetecileri Derneği (SDJ de l'AFP) bu duruma tepkisini dile getirerek, "Meslektaşlarımızın çatışmalarda öldüğünü gördük ama açlıktan öldüğünü görmedik," açıklaması yaptı. Gazze'deki açlık krizi nedeniyle 78'i çocuk olmak üzere en az 88 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Uzmanlar, bölgeye acil insani yardım ulaştırılması ve sivillerin korunması gerektiğinin altını çiziyor. Şerif, Gazze'ye yönelik saldırıların, ablukanın ve katliamların son bulmasını talep ediyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı