Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden (DPÜ) birincilikle mezun olan Filistinli Alaa Zaaroura'ya başarı belgesi takdim edildi. DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden üniversite birincisi olarak mezun olan Zaaroura için, Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki Ahmet Yakupoğlu Salonu'nda bir belge töreni düzenlendi.
DPÜ Rektörü'nden Zaaroura'ya Övgü
DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, burada yaptığı konuşmada, dünyanın farklı coğrafyalarında yaşanan acılar ve gerilimlerin en çok sivilleri etkilediğini belirtti. Kadınlar, çocuklar ve gençlerin baskı ve zulümle yurtlarından koparıldıklarının altını çizen Kızıltoprak, Zaaroura'nın yaşadığı zorluklara rağmen eğitime olan bağlılığını övdü:
"Gönül coğrafyamızın en kadim topraklarından Filistin'in yaşadığı drama aylardır şahidiz. Orada yıllardır devam eden zulme insanlar umutları sayesinde dayanabiliyor. O coğrafyada doğan ve filizlenen umutlardan biri de Filistinli öğrencimiz Alaa Zaaroura. Yaşadığı tüm acılara rağmen eğitimine sarıldı, yılmadan çalıştı, emek verdi ve DPÜ'yü dereceyle tamamlayarak hem bizleri hem de ülkesini gururlandırdı."
Alaa Zaaroura'nın Mesajı
Zaaroura, bu başarıyı sadece kendi çabasıyla değil, Türkiye’nin Filistin’e olan tarihi desteği sayesinde elde ettiğini vurguladı. Filistin'deki eğitim durumu hakkında bilgi veren Zaaroura, şunları ifade etti:
"Bugün Gazze’de üniversiteler yerle bir edildi. 16 binden fazla öğrenci eğitim hakkından mahrum bırakıldı. Yüzlerce akademisyen İsrail bombalarıyla katledildi. Ve binlerce Filistinli öğrenci diplomalarını alamadan hayatını kaybetti. Ama ben Türkiye'nin direnişe omuz veren bu topraklarında okuyabildim. Kardeşlerimin yaşadığı zulmü unutmadan ama umudumu da kaybetmeden okuyabildim. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, tüm dünyaya Filistin için adalet diye haykırdığında biz yalnız olmadığımızı hissettik. Türk halkı sokaklarda 'Yaşasın Filistin' sloganlarıyla yanımızda hep durdu."
Zaaroura, DPÜ’nün kendisine yalnızca kimya formüllerini değil, aynı zamanda insanlık onurunu da öğrettiğini belirtti.
Törene Katılanlar
Belge törenine Zaaroura'nın ailesinin yanı sıra, Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir ile AK Parti Kütahya İl Başkanı Ceyda Çetin Erenler de katıldı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden (DPÜ), Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden üniversite birincisi olarak mezun olan Filistinli Alaa Zaaroura için Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki Ahmet Yakupoğlu Salonu'nda belge töreni düzenlendi. Zaaroura, törende konuşma yaptı.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nden (DPÜ), Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nden üniversite birincisi olarak mezun olan Filistinli Alaa Zaaroura için Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki Ahmet Yakupoğlu Salonu'nda belge töreni düzenlendi. Zaaroura, törende konuşma yaptı.