Filistinli Aktivist Mahmud Halil, Tutuklanmasını 'Kaçırılma' Olarak Nitelendirdi

Filistinli aktivist Mahmud Halil, ABD'de tutuklanmasını 'kaçırılma' olarak tanımladı ve Columbia Üniversitesi'nde baskılara dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 05.04.2025 13:45
Güncelleme Tarihi: 05.04.2025 13:45

Filistinli Aktivist Mahmud Halil, Tutuklanmasını 'Kaçırılma' Olarak Nitelendirdi

Filistinli Aktivist Halil'in Açıklamaları

Filistinli aktivist Mahmud Halil, 8 Mart'ta ABD'de göçmenlik yetkilileri tarafından tutuklanmasını 'kaçırılma' olarak nitelendirerek, Columbia Üniversitesi'nin öğrenci muhalefetini bastırma çabalarına dikkat çekti. Halil, Columbia Üniversitesi'nin 'antisemitizmle mücadele' bahaneleriyle bu baskıları sürdürdüğünü savundu.

Gözaltına Alınma Süreci

Halil, Columbia üniversitesindeki protestolara öncülük ettiği için gözaltına alındığını belirtti. 'Columbia Spectator' adlı öğrenci gazetesinde yayımlanan 'Columbia'ya Bir Mektup' başlıklı yazısında, üniversitenin bu tür olayları teşvik ettiğini ve Filistin'i savunan öğrencilere yönelik baskıların arttığını vurguladı. Ayrıca, sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya olan bazı öğrencilerin isimlerini verdi.

ABD Dışişleri Bakanı'nın Açıklamaları

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, geçtiğimiz hafta 300'den fazla öğrenci vizesinin iptal edildiğini duyurdu ve tutuklamaların arka planında Hamas destekçilerinin bulunduğu iddialarını öne sürdü. Halil'in tutuklanmasının ardından, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Amerika'daki Hamas destekçilerine karşı sert önlemler alınacağını açıkladı.

Mahkeme Süreci

Mahmud Halil'in avukatı Amy Greer, Halil'in 'yeşil kartlı daimi ikametgah sahibi' olmasına rağmen tutulduğunu belirtmişti. Halil'in mahkeme süreci devam ederken, bir yargıç sınır dışı edilmesine geçici olarak engel koymuştu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı