Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ı ziyaret etti
Görüşmede Filistin, Mescid-i Aksa ve bölgesel gelişmeler ele alındı
Diyanet İşleri Başkanlığı'nda gerçekleşen kabulde, görev süresi yakında dolacak olan Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile Başkan Ali Erbaş bir araya geldi. Diyanet'ten yapılan açıklamaya göre Erbaş, Büyükelçi Mustafa'nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Toplantıda Erbaş, iki ülke arasında din ve toplum katmanlarında süregelen yakın ilişkilerin önemine vurgu yaptı. Erbaş, ziyarete ilişkin sözlerinde "Kalbimizin yarısı Filistin olarak atıyor. Dolayısıyla Filistin Büyükelçisi olmuş olması bu açıdan da bizim kendisine olan sevgimizi, muhabbetimizi daha da artırmaktadır." ifadelerini kullandı ve Mescid-i Aksa ile Kudüs konusundaki zaman zaman yaşanan sıkıntıları Büyükelçi Mustafa ile paylaştıklarını belirtti.
Erbaş, bölgedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde, İsrail'in Katar'da bulunan Hamas müzakere heyetine yönelik saldırısını şiddetle lanetlediğini kaydetti. Erbaş, konuya dair görüşünü "İsrail'in saldırılarını Filistin ve Gazze ile sınırlı tutmadığını ve önüne gelen yere saldırdığını" vurgulayarak dile getirdi ve "Dünyanın gözü önünde. Tüm dünyanın da utanması lazım. Kendisini sanki dokunulmaz kabul ediyor ama inşallah her zulmün bir sonu vardır, bu zulüm de bitecektir." değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin Filistin halkına verdiği desteğe dikkat çeken Erbaş, "Sadece maddi değil, her şeyimizle özgür Filistin'in bir an önce dünya kamuoyunda ortaya çıkması için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz." ifadeleriyle dayanışmanın kapsamını belirtti.
Büyükelçi Faed Mustafa ise kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Türkiye'de görev süresi boyunca halkın sevgisini yakından hissettiklerini anlattı. Mustafa, Erbaş'a Türkiye'nin Filistin'e yönelik destekleri için teşekkür etti.
Değerlendirme: Resmî düzeyde gerçekleşen bu ziyaret, iki taraf arasındaki diplomatik ve dini temasların sürdürülmesine işaret ediyor. Mescid-i Aksa ve Kudüs başta olmak üzere Filistin konusundaki hassasiyetlerin paylaşıldığı görüşme, Türkiye ile Filistin temsilciliği arasındaki işbirliğinin ve dayanışmanın sembolik bir boyutunu yansıtıyor. Görev süresi sona ermek üzere olan Büyükelçi Mustafa'nın ziyareti, aynı zamanda mevcut ilişkilerin değerlendirilmesi ve gelecek iletişim kanallarının korunması açısından dikkat çekici bulundu.
Görev süresi yakında dolacak Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa (solda), Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a (sağda) ziyarette bulundu.