Beyaz Saray Önünde Protesto
ABD'nin başkenti Washington'da, Filistin destekçileri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile ABD Başkanı Donald Trump'ın Oval Ofis'teki görüşmesi sırasında Beyaz Saray önünde protesto gösterisi düzenledi. Birçok sivil toplum kuruluşunun desteklediği eylemde, yüzlerce kişi bir araya geldi.
Sloganlar ve Pankartlar
Gösteride, Filistin bayrakları altında toplanan protestocular, "Özgür Filistin", "Soykırım başbakanı" ve "Bir savaş suçlusuna ev sahipliği yapmayı bırakın" gibi sloganlar attı. Netanyahu'nun savaş suçlusu olduğunu vurgulayan protestocular, "Soykırım Başbakanı", "Netanyahu savaş suçlusu" ve "İsrail öldürüyor" ifadelerini taşıyan pankartlar kaldırdı.
Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Çağrı
Protestocular, Gazze'de savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından hakkında tutuklama kararı çıkarılan Netanyahu'nun tutuklanması için çağrıda bulundu. Bu durum, katılımcılar arasında ciddi bir infiale neden oldu.