Filipinler, UNIFIL Askerlerine Yönelik Saldırıları Kınıyor

Filipinler, UNIFIL askerlerinin güvenliğini tehdit eden tüm eylemleri vehement önlemlerle kınadı.

Yayın Tarihi: 17.10.2024 19:29
Güncelleme Tarihi: 17.10.2024 19:29

Filipinler, UNIFIL Askerlerine Yönelik Saldırıları Kınıyor

Filipinler'den UNIFIL'e Destek

Filipinler, Birleşmiş Milletler (BM) Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin güvenliğini tehlikeye atan her türlü eylemi şiddetle kınadığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Filipinler Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in UNIFIL unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Filipinler, BM Şartı kapsamında görevlerini yerine getiren BM Barış Gücü askerlerinin güvenliğini tehlikeye atan her türlü eylemi şiddetle kınamaktadır," ifadesine yer verildi.

Barış Çabalarına Tehdit

Açıklamada, gerçekleştirilen eylemlerin, barış çabalarına en çok ihtiyaç duyulan bölgeleri istikrarsızlaştırdığına dikkat çekildi. Tüm BM üyeleri, uluslararası hukuk çerçevesindeki yükümlülüklerini yerine getirmeye ve barış güçlerinin görevlerini icra etmelerine izin verilmesini sağlamaya çağrıldı.

Uluslararası İşbirliği Vurgusu

Filipinler, uluslararası barış ve güvenliğin desteklenmesi için çok taraflı işbirliğine bağlılığını vurguladı.

UNIFIL'e Yönelik Saldırılar

UNIFIL, 10 Ekim'de yapılan saldırıda, İsrail ordusunun bir gözlem kulesini hedef alması sonucu iki barış gücü askerinin yaralandığını bildirdi. 11 Ekim tarihinde de İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Ras Nakura bölgesindeki UNIFIL komuta merkezinin ana girişini top mermisiyle hedef almış, bir UNIFIL gözlem kulesi de "Merkava tankı" ile vurulmuştu. Bu saldırılarda iki asker daha yaralandığı bilgisi verildi.

Uluslararası Tepkiler

Birçok ülke, İsrail'in UNIFIL güçlerine yönelik saldırılarını kınadı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı