İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye karşı düzenlenen Kıskaç-34 operasyonları kapsamında 110 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya平台ından yaptığı paylaşımda, Ankara ve İstanbul'un da dahil olduğu 23 ilde operasyonların gerçekleştirildiğini dile getirdi.
Son bir haftadır devam eden bu operasyonlarda el konulan şüphelilerin, örgütün akademisyen, askeri ve güncel yapılanmaları içerisinde faaliyet gösterdikleri, ayrıca 'gaybubet evi' olarak adlandırılan hücre evlerinde saklandıkları bilgisi verildi. Yerlikaya; şüphelilerin örgütle irtibat kurmak için ankesörlü telefonlar kullandığını, münferit sınav soruşturmalarında avantaj sağlamak amacıyla kodlandıklarını ve ByLock gibi kripto haberleşme uygulamaları kullandıklarını belirtti.
Ayrıca, operasyonlar sonucunda yakalanan kişilerin, FETÖ soruşturmaları çerçevesinde kesinleşmiş hapis cezası bulunanlar arasında da olduğuna dikkat çekildi.
Yerlikaya, operasyonlarda çok sayıda döviz, Türk lirası, çeşitli belgeler ve dijital materyallerin ele geçirildiğini iletti. 'Milletimizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bütünlüğüne, vatandaşlarımızın huzuruna ve refahına kasteden FETÖ'cü hainlere karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz.' ifadelerini kullandı.
Operasyonlara dair görüntüleri ayrıca paylaşan Bakan Yerlikaya, çalışmaları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarına ve operasyonları gerçekleştiren polis teşkilatına da teşekkür etti.