Fethiye Ölüdeniz Kumburnu Plajı bayramda 18 bin 870 ziyaretçi ağırladı

Kumburnu Plajı, 9 günlük Kurban Bayramı'nda 18 bin 870 ziyaretçiyi ağırladı; yerli ve yabancı turist ilgisi sezon için olumlu sinyaller veriyor.

Yayın Tarihi: 04.06.2026 19:44
Güncelleme Tarihi: 04.06.2026 20:30

Fethiye Ölüdeniz Kumburnu Plajı bayramda 18 bin 870 ziyaretçi ağırladı

Fethiye Ölüdeniz Kumburnu Plajı bayramda 18 bin 870 ziyaretçi ağırladı

Türkiye’nin turizm vitrini Ölüdeniz’de yer alan Kumburnu Plajı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde 18 bin 870 ziyaretçiyi ağırladı. Yerli turistlerin yanı sıra çok sayıda yabancı misafir de plajı tercih etti.

Ziyaretçi profili ve sezon değerlendirmesi

Kumburnu Plajı Genel Müdürü Aslı Orhan, bayram dönemi ziyaretçi yoğunluğunu sezonun geri kalanı için olumlu bir gösterge olarak değerlendirdi. Orhan, “Kumburnu olarak bayram döneminde yoğun bir ziyaretçi ağırladık. Yerli misafirlerimizin yanı sıra farklı ülkelerden gelen yabancı turistlerin sayısı da oldukça fazlaydı. Bu yoğunluk sezonun geri kalanı için olumlu sinyaller veriyor. Şu an için sezon güzel ilerliyor. Yoğunluklarımız bir tık düştü ama bunun okulların kapanmasıyla beraber tekrar artacağını düşünüyoruz” dedi.

Doğa koruma ve sürdürülebilir turizm önceliği

Orhan, Kumburnu’nun yalnızca bir turizm destinasyonu olmadığını vurgulayarak bölgenin doğal değerlerinin korunmasının öncelikleri arasında olduğunu belirtti. Orhan, “Öncelikle Kumburnu için önceliğimiz bu doğal mirası gelecek nesillere aktarabilmek. Bu yüzden koruma-kullanma dengesini gözeten sürdürülebilir bir turizm anlayışıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

FETHİYE’NİN GÖZDE PLAJINA BAYRAMDA 18 BİN 870 ZİYARETÇİ

FETHİYE’NİN GÖZDE PLAJINA BAYRAMDA 18 BİN 870 ZİYARETÇİ

FETHİYE’NİN GÖZDE PLAJINA BAYRAMDA 18 BİN 870 ZİYARETÇİ

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!