Fethiye'de gece nöbeti: alevler durdu ama gövdelerde içten yanma sürüyor

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki orman yangınında alevlerin ilerlemesi büyük ölçüde durduruldu; ekipler gece boyunca gövdelerdeki içten yanmaları söndürüyor.

Yayın Tarihi: 23.07.2026 01:01
Güncelleme Tarihi: 23.07.2026 01:44

Fethiye'de gece nöbeti: alevler durdu ama gövdelerde içten yanma sürüyor

yangınla mücadelede son durum:

Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Göcek ile İnlice mahalleleri arasındaki orman yangınında alevlerin ilerleme hızı büyük ölçüde düşürüldü. Orman Genel Müdürlüğü, yürütülen yoğun müdahalelerin yangının enerjisini azalttığını belirtirken, bölgedeki riskin devam ettiğini vurguladı. Özellikle ormanlık alandaki dev ağaçların gövdelerindeki içten içe süren yanmalar, yangının tamamen kontrol altına alınmasını geciktiriyor.

müdahale ekipleri ve uygulanan yöntemler:

Havanın kararmasıyla birlikte havadan söndürme çalışmaları sonlandırıldı; alanda 14 helikopter ile 5 yangın söndürme uçağı gece müdahalesine ara verdi. Söndürme çabaları kara ekipleri tarafından sürdürüldü. Arazide 417 personel, 126 arazöz ile dozer ve iş makineleri görev yapıyor. AFAD, Kızılay ve gönüllülerin desteğiyle orman işçilerine içecek ve gıda yardımı ulaştırıldı.

Sarp ve dağlık arazide iş makineleri, arazözlerin bölgeye erişimini sağlamak için gece boyunca yol açma çalışması yürüttü. Projektörler ve iş makinelerinin ışıkları altında ekipler, kritik noktalarda söndürme ve soğutma faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor; özellikle gövde içi yanmalar için tek tek müdahale edilerek muhtemel yeniden alevlenmelerin önlenmesi hedefleniyor.

tahliye, hasar ve güvenlik önlemleri:

Tedbir amacıyla tahliye edilen İnlice Mahallesi'nde jandarma ekipleri güvenlik önlemlerine devam ediyor. İlk belirlemelere göre yangında 4 bungalov ev ile bazı diğer yapılar zarar gördü. Yetkililer, yangında can kaybı veya yaralanma bildirilmemesinin sevindirici olduğunu kaydetti.

Bölgede ekiplerin teyakkuz hali sürüyor; yangının tamamen kontrol altına alınması ve soğutma çalışmalarının tamamlanabilmesi için mücadele gece boyunca kesintisiz devam edecek. Yetkililer, vatandaşlara bölgeden uzak durma ve resmi uyarıları takip etme çağrısını yineliyor.

ALEVLERİN ENERJİSİ DÜŞÜRÜLDÜ, DEV AĞAÇLAR İÇTEN YANMAYI SÜRDÜRÜYOR

ALEVLERİN ENERJİSİ DÜŞÜRÜLDÜ, DEV AĞAÇLAR İÇTEN YANMAYI SÜRDÜRÜYOR

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.