Fethiye'de 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivaline Devam Ediliyor

Fethiye'de devam eden 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali, çeşitli etkinliklerle dolu.

Yayın Tarihi: 24.10.2024 20:33
Güncelleme Tarihi: 24.10.2024 20:33

Fethiye'de 24. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivaline Devam Ediliyor

Fethiye'de Hava Oyunları Coşkusu

Muğla'nın gözde tatil destinasyonlarından biri olan Fethiye, bu yıl 24'üncüsü düzenlenen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali ile tekrar gündemde. Festival, ikinci gün etkinlikleriyle katılımcılara eşsiz anlar sunmaya devam ediyor.

Fethiye Belediyesinin Öncülüğü

Fethiye Belediyesi'nin organizatörlüğündeki festival, pek çok sivil toplum kuruluşunun da desteği ile düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında, sporcular akrobasi, tandem (ikili) ve üçlü yamaç paraşütü atlayışları sergiliyor.

Heyecan Dolu Uçuşlar

Festival çerçevesinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, ünlü yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile birlikte Babadağ 1700 pistinden tandem atlayış yaptı. Yaklaşık 45 dakika süren uçuşlarının sonunda, ikili Belcekız sahiline iniş yaparak Türk bayrağını açtı.

Yürekler Birlikte Uçtu

Başkan Karaca, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi (TUSAŞ)’a yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenler için gerçekleştirilen uçuşun anlamlı olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca, festivalin 24 yıldır Fethiye'yi tanıtmak amacıyla düzenlendiğini belirtti. Karaca, "Fethiye gerçekten çok özel bir yer. Dünyanın en güzel uçuş pistlerinden biri olan Babadağ'dan uçmak, insanlara apayrı bir heyecan veriyor. Yukarıdan Ölüdeniz'in tüm güzelliklerini görmek herkese nasip olmaz," dedi.

Yamaç Paraşütü Güvenli Bir Spor

Paraşütten serbest atlayış yapan Oğulcan Geldikaya, 10 yıldır yamaç paraşütü pilotu olduğunu belirterek, bu sporun kurallara uyulduğu sürece tehlikeli olmadığını ifade etti.

Festivalin coşkusu, 27 Ekim tarihinde sona erecek.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları...

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali ikinci gün etkinlikleriyle sürdü. Festival kapsamında Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca (fotoğrafta) da yamaç paraşütü pilotu Abdullah Yıldız ile Babadağ 1700 pistinden tandem atlayış yaptı. Karaca, gazetecilere açıklama yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı