Fethiye'de 1 Temmuz'da şehit denizciler anısına denize çelenk bırakıldı

Fethiye'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. yılında Beşkaza Meydanı'ndaki törende şehit denizciler anıldı ve denize çelenk bırakıldı.

Yayın Tarihi: 01.07.2026 11:41
Güncelleme Tarihi: 01.07.2026 11:56

Fethiye'de 1 Temmuz'da şehit denizciler anısına denize çelenk bırakıldı

Fethiye'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda şehit denizciler anıldı

Fethiye'de 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 100. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Beşkaza Meydanı'nda düzenlenen törenin ardından şehit denizciler için denize çelenk bırakıldı.

Tören ve katılımcılar

Törene Fethiye Kaymakamı Fatih Akkaya, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi Başkanı İlkay Tugay, kurum amirleri ve davetliler katıldı. Hazırlanan program kapsamında saygı duruşu ve dualarla şehitlerin aziz hatırası anıldı ve katılımcılar tarafından denize çelenk bırakıldı.

Tören organizasyonunun ardından Kabotaj Bayramı etkinliklerinin gün boyunca çeşitli gösteriler ve yarışmalarla devam edeceği bildirildi.

Kabotaj kanununun önemi

Programda konuşan İlkay Tugay, Kabotaj Kanunu'nun 1926 yılında yürürlüğe girmesiyle Türk karasularında deniz ticareti yapma hakkının Türk vatandaşlarına verildiğini hatırlattı. Tugay, söz konusu tarihi düzenlemenin denizcilik sektörü için önemli bir kazanım olduğuna vurgu yaptı.

FETHİYE’DE ŞEHİT DENİZCİLER ANISINA DENİZE ÇELENK BIRAKILDI

FETHİYE’DE ŞEHİT DENİZCİLER ANISINA DENİZE ÇELENK BIRAKILDI

FETHİYE’DE ŞEHİT DENİZCİLER ANISINA DENİZE ÇELENK BIRAKILDI

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.