Fethi Yılmaz Sezer Aktif Yaşam Merkezi Eskişehir'de hizmete açıldı

Eskişehir'de açılan Fethi Yılmaz Sezer Aktif Yaşam Merkezi, fizyoterapi, atölye ve nesiller arası programlarla yaşlıların toplumsal hayata aktif katılımını destekleyecek.

Yayın Tarihi: 09.07.2026 16:27
Güncelleme Tarihi: 09.07.2026 17:05

Fethi Yılmaz Sezer Aktif Yaşam Merkezi Eskişehir'de hizmete açıldı

Fethi Yılmaz Sezer Aktif Yaşam Merkezi Eskişehir'de hizmete açıldı

Eskişehir'de yaşlı nüfusun toplumsal hayata aktif katılımını desteklemek amacıyla hayata geçirilen Fethi Yılmaz Sezer Aktif Yaşam Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş başta olmak üzere il protokolünün katıldığı törenle hizmete girdi. Merkez, kendi alanında Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyor.

Merkezin özellikleri ve kapasite

Merkez; 400 metrekarelik yeşil bahçe, 90 metrekarelik çok amaçlı salon, fizyoterapi alanı ve sanat atölyeleriyle hem bedensel hem de ruhsal iyilik hallerini destekleyecek şekilde tasarlandı. Tesis bünyesinde ayrıca 50 kişi kapasiteli bir Yaşlı Aktif Yaşam Merkezi bölümü bulunuyor. Merkezin okullar ve gençlik merkezleriyle iş birliği yaparak, yaşlıların tecrübelerini genç nesillere aktaracağı bir "nesiller arası köprü" işlevi görmesi planlanıyor.

Törende öne çıkan konuşmalar

Prof. Dr. Ayşen Gürcan (AK Parti Eskişehir Milletvekili) törende sosyal devlet anlayışına vurgu yaparak şunları söyledi: "Bir devleti güçlü yapan ekonomisi, yolları, köprüleridir ama esas güçlü yapan insana verdiği değerdir. Vatandaşımız 'devletim her şartta yanımdadır' diyebiliyorsa, devlet ile millet arasındaki bağ daha da kuvvetlenir. Bugün açılışını yaptığımız bu merkezde sunulan her hizmet, insan onurunu merkeze alan bir anlayışla hayat bulacak. Bu güzel merkez nice büyüğümüze huzur verecek, ailelerimizin yükünü paylaşacak."

Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz ise merkezin, artan yaşlı nüfusla birlikte dönüşmesi gereken sosyal hizmet politikalarının sahadaki bir uygulaması olduğunu belirterek: "Bizim medeniyetimizde büyüklerimiz bir bereket ve hikmet kaynağıdır. Bugün açılışını yaptığımız Aktif Yaşam Merkezi, devletimizin 'hiçbir büyüğümüzü yalnız bırakmayız' anlayışının somut bir tezahürüdür. Bir ağacın kökleri ne kadar derinse dalları o kadar yükseklere uzanır; büyüklerimiz de bizim köklerimizdir. Eskişehir, bugün de yarın da o köklerine sahip çıkmaya, büyüklerinin elini hiç bırakmamaya kararlıdır" dedi.

Bakanlığın hedef ve destekleri

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açılışta, hükümetin yerinde yaşlanma ve aktif yaşamı önceleyen vizyonunu anlattı. Bakan Göktaş şu bilgileri paylaştı: "Geçtiğimiz sene Fethi Yılmaz Sezer Huzurevinin kapılarını açmıştık; bugün de bünyesinde 50 kişi kapasiteli Yaşlı Aktif Yaşam Merkezimizi hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yerinde yaşlanmayı önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı kapsamında sadece geçtiğimiz yıl Eskişehir’e 477 milyon lira kaynak aktardık. Haziran ayı itibarıyla evde bakım ücretini 15 bin 775 liraya güncelleyerek, 3 bin 458 Eskişehirli vatandaşımız için toplam 47 milyon lira ödeme gerçekleştirdik. Ulusal Vefa Programıyla da kentte bin 240 vatandaşımıza hizmet sunuyoruz."

Bakan Göktaş ayrıca yaşlıların çoğunluğunun alıştıkları düzeni korumak istediğine dikkat çekerek, Yaşlı Aktif Yaşam Merkezlerinin gündüz hizmet verip akşamları büyüklerin kendi evlerine dönmelerini sağlayan bir model sunduğunu belirtti: "Araştırmalara göre büyüklerimizin yüzde 75’i alıştıkları düzenden ayrılmak istemiyor, evinde hayatını sürdürmek istiyor. İşte bu ihtiyaca cevap veren ve ülke genelinde sayıları 43’e ulaşan Yaşlı Aktif Yaşam Merkezlerimiz sayesinde, büyüklerimiz gün içinde fizyoterapi, sosyal ve kültürel desteklerle buluşurken, akşamları kendi yuvalarında ailelerinin yanında kalabiliyorlar."

Açılış ve incelemeler

Eskişehir Müftüsü Muharrem Gül’ün duasının ardından Bakan Göktaş ve protokol üyeleri tarafından kurdele kesildi. Açılışın ardından heyet, merkezdeki atölyeleri ve dinlenme alanlarını inceledi; Bakan Göktaş, yaşlı vatandaşlarla uzun süre sıcak ve samimi sohbetler gerçekleştirdi.

Merkezin, Türkiye genelinde koruyucu ve toplum temelli sosyal hizmet modellerine ilham kaynağı olması bekleniyor. Açılışa Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Eskişehir Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Ayşen Gürcan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİR DİZİ ZİYARET VE PROGRAM GERÇEKLEŞTİRMEK ÜZERE ESKİŞEHİR'E GELEN AİLE VE SOSYAL HİZMETLER...

BİR DİZİ ZİYARET VE PROGRAM GERÇEKLEŞTİRMEK ÜZERE ESKİŞEHİR'E GELEN AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ'IN KATILIMIYLA, YAŞLI NÜFUSUN TOPLUMSAL HAYATA AKTİF KATILIMINI DESTEKLEMEK AMACIYLA HAYATA GEÇİRİLEN FETHİ YILMAZ SEZER AKTİF YAŞAM MERKEZİ, TÖRENLE HİZMETE GİRDİ.

BİR DİZİ ZİYARET VE PROGRAM GERÇEKLEŞTİRMEK ÜZERE ESKİŞEHİR'E GELEN AİLE VE SOSYAL HİZMETLER...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.